שוקי עוף (צילום: JackJelly, Istock)
שוק אווז שבושלה במיצים של עצמה | צילום: JackJelly, Istock
שוקי אווז אפויות עם כרוב אדום ותפוחים

מתכון של אהרוני: תלולית קטנה וחמצמצה-מתקתקה של כרוב עם תפוחים, ועליה – הס פן תעיר – שוק אווז, שנאפתה מבעוד מועד במיציה של עצמה. מנה חגיגית ועשירה.

למתכון: שוקי אווז אפויות עם כרוב אדום ותפוחים

סלט תפוחים וארטישוק ירושלמי

מתכון של ניר צוק, שבו משמשות יחדיו רצועות דקיקות של תפוחים ושל בטטה קסבייה. הרוטב, שכולל דבש, חומץ ושמן זית, הופך את שילוב הטעמים הזה לקטלני במיוחד.

למתכון: סלט תפוחים וארטישוק ירושלמי

סלט ירוק עם תפוחים ואגוזים

טוב, מדובר בסלט שהוא קלאסיקה, ומספר המתכונים שלו זהה בערך למספר בתי האב בישראל. אנחנו מציעים לכם מתכון שכולל גם ראשים של סלרי ושל פטרוזיליה, שמשלימים את חוויית ה"וזה אשכרה בריא, הסלט המהמם הזה". להוסיף לפנתאון.

למתכון: סלט ירוק עם תפוחים ואגוזים

סלט ירוק עם תפוחים (צילום: James Carrier, GettyImages IL)
סלט ירוק עם תפוחים. קלאסיקה | צילום: James Carrier, GettyImages IL

סלט בורגול עם תפוחים ובטטות של אהרוני

סלט מתקתק של בורגול עם ירקות מוקפצים, ואפילו טיפה מקורמלים (לא לדאוג, זה ממש פשוט). כדי להשלים את החוויה ולאזן את הטעם מוסיף אהרוני צימוקים שהושרו במיץ לימון, ובשביל הטריות – פטרוזיליה ונענע. יופי של סלט, שאפילו אפשר לצאת ממנו שבעים.

למתכון: סלט בורגול עם תפוחים ובטטות

פסטה עם סלמון צרוב ותפוח עץ ברוטב דבש תמרים

ברילה, פסטה בווטה עם סלמון צרוב (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מנת פסטה חגיגית אך פשוטה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מהמנות הראשונות האהובות עלינו: קוביות סלמון צרובות, ירקות (ותפוחים!) בקוביות, פלפל חריף וג'ינג'ר, בשביל השפיץ, ורוטב משגע של סויה, צ'ילי וסילאן. מנה חגיגית ועם זאת פשוטה, דגית ועם זאת פחמימתית – בקיצור, אהבנו.

למתכון: פסטה בווטה עם סלמון צרוב ותפוח עץ ברוטב דבש תמרים

סלט סלק, בצל ותפוח

כמה הגיוני, השילוב הזה של סלק ותפוחים. במתכון הספציפי הזה הם מארחים הרבה הרבה בצל (כמספר הסלקים!), טיפה שום, חופן נאה של אגוזי מלך ורוטב מבוסס בלסמי. שווה.

למתכון: סלט סלק, בצל ותפו"ע גראן

תפוח אדום (צילום: SXC)
מה הקשר לבצל? תתפלאו | צילום: SXC
צ'אטני תפוחים ובצל

שילוב לא קונבנציונלי, שיכול ללוות בגאון מנות בשרים בכלל, וכבד קצוץ במיוחד. אנחנו אומרים, כל עוד הסועדים אינם מודעים לשילוב שהם מכניסים לפה – הם יכולים לחסל את הצ'אטני הזה בכיף.

למתכון: צ'אטני תפוחים ובצל

סלט חיטה מלאה עם כרוב סגול ותפוחים

מבשלים חיטה (עניין של 40 דקות), מוסיפים תפוח, כרוב, גזר, צימוקים וצנוברים – ו"מלבישים" ברוטב עסיסי של שמן זית, בלסמי, שום, טיפה הל וקצת קטשופ. מתכון מצולם של שף ברק חורש.

למתכון: סלט חיטה מלאה עם כרוב סגול ותפוחים