אין תמונה
חלת תמרים וסילאן. שתהיה שנה מתוקה

מנות ראשונות

חלת תמרים וסילאן
חלה היא מצרך חובה בכל ארוחה חגיגית, ואם זה ראש השנה - מוטב שתהיה זו חלה מתוקה. המתכון הזה משלב גם ממרח תמרים, גם דבש תמרים וגם תמרים אמיתיים, ומבטיח שנה מתוקה ללא תחרות. שימו לב, מתקבלת חלה עצומה בגדולה ויפת תואר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חלת תמרים וסילאן

סלמון גראב לקס (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
גראב לקס. פתיחה חזקה ומרשימה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
סלמון גראבלקס
מי היה מאמין שאנחנו, פשוטי העם, יכולים להכין בבית סלמון כבוש כהלכתו. אז כן, אנחנו יכולים, וממש כדאי לנו לעשות את זה, כי מדובר במעדן לא קטן בכלל (בעיקר אם יש לידו איזו פרוסת חלה). יש פה קצת השקעה, לא נכחיש. אם אתם מחפשים מנות זריזות – בואו תמשיכו הלאה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון גראבלקס

עלי גפן במילוי גבינת עזים
עלי גפן הם אחת המנות הראשונות הכי קלאסיות שיש. אם אתם לא מאלה שמקפידים על בשר-חלב (או לחלופין נמנים על הרוב הדומם שסבור שחלב לפני בשר זה בסדר) – שווה לכם לנסות את עלי הגפן של חיים כהן, במילוי אורז וגבינה. בשביל הטאץ' החגיגי מגישים את החמודים האלה עם זילוף של דבש.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עלי גפן במילוי גבינת עזים

עלי גפן במילוי גבינת עיזים ברוטב דבש (צילום: מוטי פישבין,  יחסי ציבור )
עלי גפן עם אורז וגבינה. הדבש למעלה נותן את הטאץ' הסופי | צילום: מוטי פישבין, יחסי ציבור

חריימה טריפוליטאי אמיתי
חייבים דג בארוחת ראש השנה, לפחות אחד. אחרת איך אפשר לצפות מאיתנו שנהיה לראש ולא לזנב? המתכון הזה מיועד לאלה שאוהבים את הדג שלהם מסורתי, פיקנטי, עם שום ופפריקה כמו שצריך. חריימה כמו שאנחנו מצפים מחריימה להיות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חריימה טריפוליטאי אמיתי

חריימה מוכן (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
חריימה. למה שלא תלכו על קלאסיקה? | צילום: דנה בר-אל שוורץ

סביצ'ה דניס עם צנונית
אתם רוצים דג, כי ראש השנה וזה, אבל הלב מבקש גיוון? נסו לוותר על הדג המבושל הרגיל ולהפציץ עם מנת סביצ'ה – דג טרי כבוש קלות, שלוקח ממש מעט זמן להכין והרבה זמן לשכוח כמה טעים היה. כאן הלכנו על דניס, רק שימו לב – לטריות שלו יש חשיבות עליונה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סביצ'ה דניס עם צנונית

טחינה רימונים
טוב, זאת לא ממש מנה, אבל בהחלט כן צלוחית שאתם רוצים על השולחן החג שלכם. מקורי, טעים, בריא לאללה, בקיצור – מקסים. מתכון של השף שי עשהאל.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טחינה רימונים

מנות עיקריות

עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים
עופיונים הם הגרסה החגיגית של עוף. הם קטנים יותר (עופיון אחד מאכיל שני אנשים), ייצוגיים יותר ומשדרים יותר יוקרה. אנחנו את העופיונים שלנו מילאנו בתערובת של ירקות מתקתקים ופירות יבשים שבילו קצת ביין אדום, ומשחנו ברוטב של דבש, שמן זית וריבת שזיפים. שימו לב, ממולאים בלי אורז. סטארט אפ.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עופיונים במילוי ירקות ופירות יבשים

עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
אם כבר עוף, שיהיה עוף עוף | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים
אצל חלק גדול מאיתנו מנה עיקרית משמעה עוף (כי בקר זה יקר ודגים זה מפחיד). אז אנחנו אומרים, אם כבר עוף – שיהיה עוף עוף, כזה ממולא, עם הפתעות ומיליון טעמים. את המתכון הזה קיבלנו מתומר צוק (אח של ניר), ותנו לנו להגיד לכם – הוא עשה לנו את זה לגמרי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים

סטייק פרגית עם עדשים אדומות
עוד גרסה של עוף, הפעם למי שמעדיף אותו בלי צורה של תרנגולת. היופי במתכון הספציפי הזה הוא שהוא גם בריא (תודה לפיליס גלזר), מה שאומר שגם אם יש לכם בשולחן דודים עם לחץ דם/סוכרת/כולסטרול או שאר מרעין בישין (ולמי אין), אתם יכולים להגיש אותה בכיף.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סטייק פרגית עם עדשים אדומות

צלי בשר קלאסי של חיים כהן
יודעים מה קורה לבשר כתף כשמניחים לו להתבשל 3 שעות טובות, בלי להתערב ובלי להציק? תאמינו לנו, רק דברים טובים. את אותו בשר מגישים עם תבשיל זריז של פול ולבבות ארטישוק (קפואים, ברור שקפואים) – וזהו. הפינה של העיקרית סגורה, ועל הצד הטוב ביותר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צלי בשר קלאסי

קדירת עוף ואורז עם גזר, ג'ינג'ר טרי וקינמון
טוב, המנה הזאת לבד יכולה בכיף להחזיק ארוחה שלמה (אולי עם איזה סלט, כי בכל זאת חג). יש בה עוף, יש בה אורז, יש בה גזר ובצל ויש בה תיבול שממלא את הבית בניחוחות שקשה לעמוד בפניהם. מתכון של מיקי מנדלמן, שהגיע אלינו באדיבות בתה רוני.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קדירת עוף ואורז עם גזר, ג'ינג'ר טרי וקינמון

קדירת עוף ואורז (צילום: תומר פרת)
קדירת עוף ואורז. זה לבד מחזיק ארוחה | צילום: תומר פרת

רוסטביף חם של סינטה שמנה עם רוטב חרדל ודבש
עוד ממשפחת הבקר – רוסטביף מנתח סינטה עסיסי ומשמח לבב, שקודם נצלה בתנור ואז נפרס יפה יפה ופונק ברוטב שרוח החג שורה עליו. מתכון של מסעדת ליליות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוסטביף חם ברוטב חרדל ודבש

בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול
יש כאלה שהדג במנה הראשונה רק עושה להם תיאבון לעוד. להם בדיוק אנחנו מציעים את המתכון הזה, של פילה בורי צרוב על המחבת (ככה, שתי דקות מכל צד), שמוגש על תערובת מרנינה של פטריות, שעועית, תרד וזיתים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול

בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול (צילום: דנה מאירזון,  יחסי ציבור )
פילה בורי על ירקות ובורגול. מנה בסטייל של מסעדה | צילום: דנה מאירזון, יחסי ציבור

סלמון אפוי עם שבבי שקדים
טוב, אבל אם כבר דג, אז למה לא סלמון? הרעיון פשוט ומקסים: מכינים תערובת של פטרוזיליה ושקדים, מצפים בה את הדג ושולחים לתנור. בינתיים מכינים לו מצע נחמד לשבת עליו (אנחנו הלכנו על אורז שחור, אבל אתם לגמרי מוזמנים להסתפק בפירה). ו... זהו!

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלמון אפוי עם שבבי שקדים

>> אנשי המושט, לא נתעלם גם מכם: קבלו מתכון לפילה מושט בתבשיל עגבניות

תוספות

אטריות מוקפצות עם עוף ואננס
מנה אסייתית עשירה ומלבבת, של אטריות ברוטב סויה, שום וג'ינג'ר, עם תגבור של חזה עוף, אננס, פטריות ועוד כל מיני דברים טובים. מתכון ששווה לגזור ולשמור גם לימים שאינם חג.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אטריות מוקפצות עם עוף ואננס

אטריות מוקפצות עם עוף ואננס (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אטריות עם עוף ואננס. האמת, זה יכול להחזיק גם כעיקרית | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט ירוק עם פירות וקרוטונים
גם אתם מרגישים שאתם חייבים איזה משהו טרי ורענן? אז הנה: סלט של עלי בייבי עם פירות (אנחנו ממליצים על מנגו ותאנים, אבל אפשר גם אחרים), עם רוטב דבש, רימונים ושמן זית. ולמעלה? קרוטונים שהכנתם בעצמכם (אז תתעצלו, זה באמת כלום עבודה).

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט ירוק עם פירות וקרוטונים

אורז חגיגי עם דלורית, שקדים, צימוקים ודבש
אמרתם תוספת אמרתם אורז, לא ככה? כאן הלכנו על מנה מתקתקה, שיש שיקראו לה סלט, של אורז יסמין עם פרוסות של דלורית, קצת פירות יבשים ותיבול קינמוני הורס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אורז חגיגי עם דלורית, שקדים, צימוקים ודבש

ירקות מאודים בשמן זית
כן כן, לארח זה מעייף טילים, ומרוב בישולים כבר שכחנו איך קוראים לנו. זה הזמן לוותר על האספירציות ולבחור בתוספת ירקות קלאסית, פשוטה פשוטה ועם זאת טעימה בטירוף. קחו שעועית ירוקה, קחו ברוקולי, תוסיפו קצת שום ושמן זית ותדחפו לתנור. יותר פשוט מזה?

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ירקות מאודים בשמן זית

תפוחי אדמה אפויים עם בטטות ושום
לכל אחד יש את המתכון שלו לתפודים ובטטות בתנור, אבל איכשהו תמיד אנחנו יותר אוהבים את של האחרים, נכון? אז הנה, תכירו את המתכון החדש שלכם לתפוחי אדמה בתנור: פשוט, בסיסי, משביע, והכי חשוב – טעים בשיגעון. הקלאסיקה של הקלאסיקה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: תפוחי אדמה אפויים עם בטטות ושום

>> ואחרי כל זה, מה לקינוח?
>> והנה כמה עוגות דבש מומלצות