תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל

נתחיל בקלאסיקה, מתוך הספר החדש של אהרוני ונירה רוסו. אין פה הרבה מרכיבים: רק תפוחי אדמה, חמאה (אנחנו מרשים לכם להחליף במחמאה), סוכר חום וטיפה מיץ לימון, אבל התוצאה – יפהפייה אמיתית, ולא פחות חשוב, טעימה למות.

>> למתכון: תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל

תפוחי אדמה מזוגגים בקרמל (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
תפוחי אדמה בזיגוג קרמל. מי מכין לנו? | צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

סלט ויניגרט של אינה

תקשיבו, הסלט הזה? עולם אחר. בניגוד לאיך שזה אולי נשמע, לא מדובר בסלט ירקות ברוטב ויניגרט, כי אם בסלט רוסי עשיר ומיוחד. יש בו תפוחי אדמה, סלק וגזר, כולם מבושלים, והוא טעים כמו שרק מתכון של אינה ממאסטר שף יכול להיות. אצלם בבית הוא מככב בכל ליל סדר. בקרוב אצלכם.

>> למתכון: סלט ויניגרט של אינה

רצועות אווזית מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק

התלבטנו אם המתכון הזה הוא יותר עיקרית או יותר תוספת, ובסוף החלטנו שהירקות, האגוזים והעובדה שמדובר ברצועות, ולא בנתחים שמנמנים, מעבירים אותו אחר כבוד לקבוצה הזאת. מנה אסייתית פשוטה, עם גפרורים של גזר וקישואים ורוטב במיליון טעמים. תצאו קצת מהשבלונה, מה יש.

>> למתכון: רצועות אווזית מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק

רצועות אווזית מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק (צילום: דניאל לילה, אדום אדום)
רצועות אווזית מוקפצות עם ירקות. בשביל הטאץ' האסייתי | צילום: דניאל לילה, אדום אדום

סלט תפוחי אדמה ועוף

עוד מהספר של אהרוני ונירה רוסו: כולם אוהבים סלט תפוחי אדמה, ואת הסלט הזה הם יאהבו אפילו יותר. יש כאן עוף פשוט (העוף בגריל של הסופר יעשה פה יופי של עבודה), תפוחי אדמה, קצת חמוצים, בצל ושום, ורוטב קלאסי מחוזק בחרדל. ההצלחה מובטחת.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה ועוף

סלט תפוחי אדמה ועוף (צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן)
סלט תפוחי אדמה. רגיל, אבל מיוחד מיוחד | צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן

חצילים ממולאים בירקות

למנה הזאת קוראים בכלל "אימאם ביאדה", והיא שאולה מהמטבח הטורקי. יוצרים מהחצילים מעין סירות, מטגנים וממלאים בפלפלים, עגבניות ועשבי תיבול (גם הם מטוגנים, ברור). סיימתם – לתנור, ומוכן. מתכון של גיל חובב, שהמשמעות של שמו היא "האימאם התעלף". נו, אפשר להבין אותו.

>> למתכון: חצילים ממולאים בירקות

סלט קינואה

עוד מתכון של אינה מ"מאסטר שף", והפעם על בסיס קינואה (כן, מסתבר שזה לגמרי כשר לפסח). חוץ ממנה תמצאו שם רצועות של חזה אווז מעושן, זוקיני, פטריות ובצל, ומעל הכל תיבול פשוט פשוט של מלח, פלפל ושמן זית. מנה טעימה באמת לא צריכה יותר מזה, תשמעו למאסטרית.

>> למתכון: סלט קינואה

סלט שומר ובצל סגול

השו מר, למי שלא שם לב, הוא אחד הירקות היותר טרנדיים של העונה האחרונה. מבושל, אפוי וכמובן טרי – איכשהו נדמה שלאחרונה כל שף שמכבד את עצמו מוצא את דרכו לשלב אותו בתפריט. לסדר ארגנו לכם סלט פשוט אך מצוין, של שומר ובצל מזוגגים ברוטב טעים טעים של שמן זית, חומץ בלסמי ודבש. הנה.

>> למתכון: סלט שומר ובצל סגול

מנגולד ממולא באורז וסלק

בגזרת האורז ארגנו לכם מנה שאנחנו באופן אישי אוהבים עד עומק הנשמה. מדובר בסוג של ממולאים, שלא דורש הרבה טרחה ויוצא לא פחות מטעים בטירוף. בחוץ עלי מנגולד מרוככים, בפנים תערובת מתקתקה של אורז, סלק וגזר, ועל הכל חולש תיבול לימוני משגע.

>> למתכון: מנגולד ממולא באורז וסלק

מנגולד ממולא אורז וסלק (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
מנגולד ממולא. איזה טעים הבפנים, אתם לא מאמינים | צילום: דניאל לילה, על השולחן

קליפות תפודים אפויות

טוב, המתכון הזה הוא לא ממש חגיגי, אבל אנחנו פשוט לא מצליחים לעמוד בקסמו. קודם אופים את התפודים, אחר כך מרוקנים אותם מרוב תוכנם (ומכינים פירה, על הדרך), נותנים סיבוב של חמאה או שמן זית ושולחים לתנור לעוד קצת. התוצאה? תפודים פריכים וטעימים בטירוף, שאפשר לנשנש עד קץ הימים.

>> למתכון: קליפות תפודים אפויות

>> כל המנות העיקריות לחג
>> וכל הקינוחים הכי שווים
>> והנה כמה מנות קלאסיות. גפילטע, חריימה, כאלה