שבלולי קינמון, קיץ שמח במטבח (צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים)
שבלולי קינמון פריכים. בילוי מושלם לאחה"צ מהביל | צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

שבלולי קינמון פריכים

כיף לאכול אותם ככה, כמו שהם, אבל הנה עוד רעיון טוב: להוסיף אותם לסלט פירות ולאכול ביחד. מוכן תוך שעה, עם עזרה של מבוגר.

המצרכים (כ-30 יחידות):
2 כפות (60 גרם) חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1 חבילה (300 גרם) בצק עלים מרודד מראש (מוצאים אותו במקרר הקפואים בסופר)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. שמים את החמאה בקערית קטנה שמתאימה למיקרוגל ומחממים כחצי דקה, עד שהיא נמסה לגמרי. מוציאים.

3. מכינים משטח עבודה נוח (כמו השיש במטבח למשל) ומפזרים עליו שליש כוס מהסוכר. מניחים על הסוכר את בצק העלים. מפזרים על הבצק עוד כשליש כוס מהסוכר ומרדדים את העלה במערוך 5 פעמים מלמעלה למטה. הופכים את הבצק ומרדדים שוב 5 פעמים, מלמעלה למטה.

4. מורחים על הבצק את החמאה המומסת ומפזרים עליו את שאר הסוכר ואת הקינמון. מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה. חותכים את הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בשכיבה בתבנית (כלומר, כשהחלק החתוך כלפי מעלה).

5. אופים עד שהשבלולים מזהיבים, 15-10 דקות. מוציאים ומצננים קצת.

6. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים.

עוגיות בצבעים שמחים

העוגיות שבצילום גדולות, מפני שהשתמשנו בחותכנים גדולים, אבל אפשר ליצור עוגיות בכל גודל שרוצים, לפי החותכנים שיש לכם. הציפוי קל להכנה. הדבר היחיד שקשה קצת, הוא להתאפק שעתיים עד שהן מתייבשות, ומוכנות. ואז חוגגים!

המצרכים (20-15 עוגיות גדולות):

לעוגיות:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים גדולות
1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח

לציפוי:
1 חלבון ביצה
1/2 2-2 כוסות (350-300 גרם) אבקת סוכר
צבעי מאכל אכילים לציפוי עוגות, רצוי טבעיים, לפי הטעם (להשיג בחנויות קונדיטוריה. משתמשים ב-3-2 טיפות מכל צבע)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. הבצק: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים כדקה, לקרם חלק. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים קלות אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עוד דקה, רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים. אוספים את הבצק לכדור.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים מהבצק עוגיות בחותכנים: פרחים, חיות, לבבות, או מה שאוהבים.

עוגיות גדולות בצבעים, קיץ שמח במטבח (צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים)
עוגיות גדולות וצבעוניות. גם אתם יכולים להכין כאלה! | צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

4. מסדרים את הצורות בתבנית במרווחים של 1 ס"מ זו מזו, ואופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים לפחות 20 דקות.

5. הציפוי: שמים את החלבון ואת אבקת הסוכר בקערה וטורפים במטרפה ידנית כמה דקות, עד שמתקבל מרקם משחתי (דומה לזה של משחת שיניים!). אל תדאגו - בהתחלה נדמה שהוא לא מתערבב, אבל ממשיכים לטרוף בהתמדה, ובסוף זה מגיע.

6. מחלקים את הציפוי לכמה קעריות שונות. מוסיפים לכל קערית 3-2 טיפות של צבע מאכל, ומערבבים עד שמגיעים לצבע הרצוי.

7. ציפוי העוגיות: מורחים על העוגיות את הציפוי בעזרת כף הפוכה. אם רוצים, אפשר גם לפזר סוכריות לקישוט. משהים לייבוש בטמפרטורת החדר, כשעתיים.

8. אוכלים! אפשר גם לשמור בקופסה אטומה במקרר.

ארטיקים וקרטיבים

קל וכיף להכין לבד ארטיקים וקרטיבים תוצרת בית. אפשר להשתמש במכלים שמיועדים להכנת ארטיקים (להשיג בחנויות כלים), אבל את אלו בצילום הכנו בכוסות פלסטיק חד פעמיות ובמכלים מרוקנים של מעדני חלב, והם יצאו יפהפיים. צריך רק להשקיע בקניית מקלות עץ לארטיקים (תמצאו אותם בחנויות יצירה וגם בחלק מחנויות הכתיבה). אם אין, אפשר להשתמש בכפיות חד פעמיות או בכפיות ממתכת.

שלגונים ביתיים, קיץ שמח במטבח (צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים)
שלגונים ביתיים. אפשר מפירות מרוסקים ואפשר מסתם מיץ רגיל | צילום: יוסי סליס, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים

קרטיב מיץ
הכי קל בעולם: מכינים מיץ שאוהבים (כדאי להשתמש במיצים טבעיים ככל האפשר, בלי צבעי מאכל), שמים בכוס או במכל ומקפיאים כשעה. אחרי שהמיץ קופא קצת, מוציאים ומוסיפים את המקל – כך הוא יוכל להישאר במרכז, ולא יזוז לצדדים. ממשיכים להקפיא 8 שעות לפחות (ועדיף למשך יממה). כשמוכן, מחלצים מהכוס או מהמכל (אם צריך, מניחים להפשרה של כמה דקות, ואז מחלצים בקלות).

בצילום: קרטיב מיץ פטל וקרטיב מיץ ענבים.

קרטיב פרי טרי
כשיש פירות קיץ טריים, יש קרטיבים. פשוט מועכים פירות בשלים היטב, במועך תפוחי אדמה או בבלנדר/מעבד המזון, עד שמתקבלת מחית חלקה. לפעמים הפירות צריכים חיזוק מתוק, ואז כדאי להוסיף להם סירופ סוכר פשוט. להכנת הסירופ, מבשלים בסיר על להבה בינונית כמות זהה של מים וסוכר (1 כוס סוכר=1 מים) עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ שקוף. מצננים לגמרי. מוסיפים את סירופ הסוכר בכמות של 1 כפית סירופ לכוס מחית פרי, וטועמים. אם צריך עוד מתיקות, מוסיפים קצת ומערבבים. מחלקים לכוסות או למכלים, מקפיאים כשעה, מוסיפים את המקלות ומקפיאים 8 שעות לפחות (ועדיף למשך יממה).

פירות שמתאימים במיוחד להכנית קרטיב: אבטיח, מלון, שזיפים, בננות.

בצילום: קרטיב אבטיח וקרטיב פסיפלורה (פסיפלורה אפילו לא צריך לטחון: פשוט מרוקנים פסיפלורה, מוסיפים סירופ סוכר, ומקפיאים!).

אין תמונה
כריכת הספר. תנו לאיילת הירשמן לעזור לכם
>> אחת ולתמיד - מה ההבדל בין שמרים יבשים לטריים? אביבה מסבירה
>> רוצים לזכות בקניות בסופר ל-5 שנים? בואו בואו