אין תמונה
רפאל בכדיתא. מתמודד יפה עם הכשרות

כדיתא
מושב תימורים, סמוך לצומת קסטינה
טלפון: 1-700-55-58-56
כשרה, בשרית ודגים

הפרויקט האחרון של השף סהר רפאל (זוכה הריאליטי "המטבח" והבעלים והשף של מסעדת כרמים). כדיתא מעוצבת בקווים עכשוויים, ומאכלסת גם פינות ישיבה לקבוצות גדולות, שולחנות זוגיים וחצר גדולה ורחבה.
התפריט הוא ים תיכוני בעיקרו, וכולל בין השאר פלאפל טלה וחומוס ושקדי עגל, או פטריות על קרם ארטישוק בין הראשונות, ובין העיקריות: צלעות טלה על קרם תפוחי אדמה בקונפי שאלוט ויין אדום, ופילה סלמון על קרם שורשים. מחלקת הקינוחים, המתמודדת עם אתגר הכשרות, מגלה יצירתיות עם מנות כמו סיגר מממולא בפיסטוק, לצד יומרה עם מנות כמו פאדג' שוקולד וגלידת פרווה.

מחיר: 100-120 לסועד, כולל מנה ראשונה וקינוח ולא כולל יין.

יקוטה
מורדי הגטאות 27 (פינת אנילביץ'), באר שבע
טלפון: 08-6232689, 050-7949495
כשרה בשרית

טאג'ין מרוקאי (צילום: istockphoto)
יקוטה. ישר מהטאג'ין | צילום: istockphoto
בלב העיר העתיקה של באר שבע, בבית אבן אדומה שקירותיו הפנימיים צבועים תכלת ומעוטרים זהב, שוכנת מסעדת יקוטה: מסעדה מרוקאית ותיקה ויפה שמעוצבת ממש כמו במרוקו, עם ספות נוחות מרופדות בבדים עשירים וכלי נוי עדינים. המסעדה עברה למיקומה הנוכחי לפני שנים ספורות, אך בפועל היא קיימת ברציפות משנת 1965, אז הוקמה על ידי הגברת יקוטה, אמו של הבעלים והשף הנוכחי בבר בן מויאל.

התפריט של יקוטה גדול ורב מנות, ועזרה מהשף או המלצר תוצע למתקשים בבחירה. מנות הפתיחה כוללות מבחר סלטים מרוקאיים כמו בשבש, חצילים בשני טעמים, מטבוחה, סלט פלפלים אדומים וירוקים עם שום וחומוס – כולם עדינים וטעימים להפליא. לאחר מנות הפתיחה תוכלו לעבור למרקים, או להמשיך למנות הביניים (אפשר גם להזמין חצאי מנות) הכוללות פסטיות, סיגרים, ממולאים, קוסקוס עם ירקות ועוד.

בגזרת העיקריות: מסעדת יקוטה מתמחה בבישול מסורתי, ארוך ואטי בטאג'ינים, וכך המנות גם מוגשות לשולחן. תוכלו למצוא שם תבשיל זנב שור נפלא, תבשיל ראש וקיבת עגל, תבשיל מוח, כבש, לשון ועוד הרבה. מלבד התבשילים השונים פועל במקום גם גריל ים תיכוני המגיש מיני בשרים ודגים על האש. הקינוח: קפה או תה מרוקאי חריף, מוגשים עם מבחר עוגיות מרוקאיות.

מחיר: 120-150 ש"ח לסועד, לא כולל יין.

סמי וסוסו
רמב''ם 12, השוק העירוני, באר שבע
טלפון: 08-6652135
כשרה בשרית

מסעדה עממית וותיקה, השוכנת באזור השוק ומגישה אוכל רומני משובח. המסעדה הקטנה והנקייה מנוהלת כבר שנים עלי ידי מרסל לרר מאיר הפנים, ושומרת על העיצוב כבר כמעט שלושה עשורים. חובבי הרטרו ללא ספק ימצאו בה פנינה אמיתית.

התפריט כתוב על לוח וכולל מנות ראשונות ממיטב הקלאסיקה הרומנית: איקרה נהדרת, כבד קצוץ שגרתי למדי, מטיאס מצוין, סלט חצילים עתיר שום, חמוצים נוסח רומניה ומרק צ'ורבה טוב. לצד אלו יש גם מעט מנות ראשונות ישראליות כמו חומוס וסלט ירקות קצוץ, כולן מוגשות עם פרוסות עבות של לחם לבן.

בעיקריות תמצאו את הארטילריה הכבדה של רומניה: שקדי שור (גרשיצה), אשכי שור, מוח מצופה בקמח תירס, מיטיטאיי (קבב רומני) וגם מנות מוכרות יותר כמו אנטרקוט, פילה, כבדים וחזה עוף. הבשר מטופל לרוב ביד אמן והוא נהדר, בייחוד המיטיטאיי והמוח, המוגשים כנהוג ברומניה בתוספת מנה נדיבה של שום כתוש. רוב המנות העיקריות מתומחרות לפי 100 גרם, ואתם יכולים לקבוע את הכמות הרצויה לכם. גזרת הקינוחים כוללת רק סלט פירות טרי, המגיע עם שברי אגוזי מלך.

מחיר: 140-180 ש"ח לזוג, לארוחה הכוללת 3-4 מנות ראשונות, שתי מנות עיקריות, 2 חצאי בירה מהחבית (יש גם יין רומני בתפריט) וסלט פירות.

לוצ'נה
מושב אמונים, בכניסה לתחנת הדלק סונול שבמושב
טלפון: 08-8661396
כשרה, חלבית ודגים

אמנם בתחנת דלק, אמנם בדרום, ובכל זאת מטבח איטלקי ים תיכוני במיטבו. התפריט הקטן והמהודק מתבסס על פרודוקטים טריים טריים המגיעים מהמושבים הסמוכים, וכולל מנות ראשונות כמו סרדינים ממולאים נפלאים, סלט קפרזה (ממוצרלה די באפלו המגיעה מחוות הבאפלו הסמוכה), אנטי פסטי או פלפלים חריפים על הגריל עם לימונים ואנשובי על מוצרלה.

בעיקריות תמצאו מנות פסטה שונות שחלק ניכר מהן ברוטבי שמנת, מנות דגים משתנות ומצוינות התלויות בדגה היומית ושני סוגי פיצה טובה. מבין המבחר המצומצם והמבטיח של המנות האחרונות מומלץ לבחור בסופלה השוקולד, פאי האגסים או חצי האננס הטרי, המוגש עם גלידת וניל.

המקום מנוהל ומתופעל על ידי בני משפחת חיון – ירון שבמטבח ואשתו אורלי שעם הלקוחות – ובהתאם לכך האווירה היא של מסעדה ביתית חמימה, וכך גם העיצוב הפשוט והנעים.

מחיר: לזוג המזמין שתי מנות ראשונות, שתי עיקריות, שני קינוחים ובקבוק יין – 160-200 ש"ח לסועד.

בלזק
האשל 11, אשדוד
טלפון: 08-8536336
לא כשרה

אין תמונה
בלזק. אווירה אינטימית

בשכונת מגורים באזור הנמל של אשדוד צפונה לה בלזק – מסעדה קטנה המחולקת לכמה חדרים נעימים, באווירה רומנטית ואינטימית. השף, נתי שפריר, בנה תפריט יצירתי ומוקפד ברוח צרפתית. בין הראשונות תמצאו מנות מוצלחות כמו השטרודל ברווז ותפוחים ברוטב צימוקים בלסמי או האספרגוס העטוף בסינטה עגל, וגם מנות קצת פחות מוצלחות כמו הניוקי עם לבבות העוף בחמאת העשבים הלימונית. בעיקריות תמצאו מנות כמו צלעות טלה או פילה דג ים, שמתייחדות ברטבים נהדרים.

בלזק היא אחת המסעדות הטובות והמוקפדות באזור הדרום, והמרחק שלה מהמרכז לא השפיע על תמחור המנות, שנותר זהה לזה של מסעדות היוקרה של תל אביב.

מחיר: ארוחה של שני סועדים הכוללת שתי מנות ראשונות, שתי עיקריות, קינוח ובקבוק יין תעלה כ-250 ש"ח לסועד. מחיר דומה (220 ש"ח לסועד) תשלמו עבור ארוחת הטעימות הזוגית, שבה תקבלו אמנם יותר מנות (קינוח ומנה ראשונה נוספים, וגם שתי כוסות שתייה קלה) אבל רק שתי כוסות יין.