אין תמונה
תכירו, זה השף שבזכותו יהיה לכם חג כל כך טעים. יואב בלימן
ראשונה: מרק עוף עם פלפלים וקניידלך

המצרכים (6 מנות):
לקניידלך:
1/2 ק"ג קמח מצה
3 ביצים
3 כפות שמן
מלח ופלפל
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים רותחים

למרק:
עצמות עוף שטופות
3 פולקע עוף
1/2 כוס שמן סויה
1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ גס (גם העלים)
4 שיני שום, פרוסות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 כפות פלפל צ'יפוטלה קצוץ
1 כפית פלפל אנגלי
קומץ עלי כפיר ליים (לא חובה)
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל

מרק עוף עם פלפלים וקניידלך (צילום: עודד קרני)
מרק עוף עם פלפלים וקניידלך. שימו לב, הוא חריף מהרגיל | צילום: עודד קרני

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם המרק: יוצקים שמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים את העצמות והפולקע ומשחימים אותם קלות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ולאחר 3 דקות מוסיפים כ-2.5 ליטר מים.

2. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חשוב כל הזמן לקפות את המרק – כלומר להוציא את הקצף (אם יש) ואת השומן.

3. מתבלים בפלפל אנגלי, עלי ליים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את פלפל הצ'יפוטלה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עצמות העוף.

4. מכינים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח.

5. מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך פרט לשמן בקערה. מערבבים לתוכה את השמן ומניחים במקרר לחצי שעה.

6. יוצרים כדורים קטנים (הם מתנפחים בבישול) ומבשלים כעשר דקות.

עוד ראשונה: פילה נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים

המצרכים (6 מנות):
6 פילטים של נסיכת הנילוס, נקיים מעצמות
שמן זית
מלח ופלפל

לרוטב:
2 פלפלים אדומים קצוצים
מעט פלפל חריף קצוץ
1 בצל סגול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
מעט זרעי כוסברה
1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, ומתבלים במלח ופלפל.

2. מחממים מחבת טפלון ויוצקים בה שמן זית (ניתן להוסיף עלי מרווה ושן שום שלמה כדי לתת עוד טעם לדגים). מניחים את הדגים על הצד של העור, מטגנים כשלוש דקות והופכים לצד הבשר לכשלוש דקות נוספות.

3. ממליחים ומפלפלים, מניחים על כל פילה דג מעט מהרוטב ומגישים.

פילה נסיכת הנילוס עם סלסת פלפלים (צילום: עודד קרני)
פילה נסיכת הנילוס. השוס הוא הפינוק שעליו | צילום: עודד קרני

עיקרית: עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז

המצרכים (6 מנות):
1 עוף שלם, מנוקה
כפית פלפל אנגלי
מעט אגוז מוסקט, מגורד
1/2 כפית זרעי כוסברה
מלח ופלפל
10 ענפי תימין

לאורז:
1 כוס אורז פרסי
מעט שמן
1 בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות
50 גרם משמש מיובש, קצוץ
50 גרם תמר קצוץ
50 גרם צימוקים, קצוצים
50 גרם שזיף מיובש, קצוץ
מלח ופלפל

עוף ממולא באורז ופירות יבשים (צילום: עודד קרני)
עוף ממולא אורז ופירות יבשים. לא פחות חגיגי משוק טלה | צילום: עודד קרני

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז: יוצקים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים קלות ומוסיפים את האורז, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.

2. מעסים את העוף היטב בכל התבלינים – מבפנים ומחוץ.

3. ממלאים את העוף באורז המבושל, מניחים את התימין ועוטפים בנייר אלומיניום.

4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כשעה נוספת.

>> הנה עוד עיקריות מומלצות לחג

תוספת: תפוחי אדמה בסגנון מדורה עם סלסה ורדה

המצרכים (6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים
1 ק"ג מלח גס

לסלסה:
1 צרור נענע קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 צרור בזיליקום קצוץ דק
גבעול סלרי קצוץ דק
1 כף פלפל חליפיניו קצוץ דק (לא חובה)
חצי פלפל ירוק קצוץ
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
כף חומץ
מלח ופלפל

תפוחי אדמה מדורה עם סלסה ורדה (צילום: עודד קרני)
תפודים בסגנון מדורה. כאלה עוד לא אכלתם | צילום: עודד קרני

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מפזרים את המלח גס על תבנית עם נייר אפיה. מניחים את תפוחי האדמה ואופים כשעתיים בתנור. התפודים מוכנים כשהקליפה שלהם קשה וריח של תפוחי אדמה שבושלו במדורה נישא באוויר.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה ומתבלים במלח ופלפל.

3. חוצים את תפוחי האדמה ומפזרים כמות נכבדת של סלסה על כל חצי.

>> והנה עוד תוספות שוות

עוד תוספת: סלט תפוחי אדמה משודרג

המצרכים (6 מנות):
2 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים, חתוכים לקוביות
1 גזר, קלוף ומבושל, חתוך לקוביות
1 בצל סגול קצוץ
2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות
1/2 כוס אפונה, מופרדת ומבושלת (אפשר גם סנפרוסט)

לרוטב:
2 כפות חומץ
2 שיני שום קלופות
1 כפית חרדל
1 חלמון ביצה
1.5 כוסות שמן סויה
1 כף עלי זעתר טריים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן במעבד מזון. מפעילים ולאט לאט מזלפים את השמן פנימה, עד שמתקבל מרקם מיונזי.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה, מוסיפים 5-6 כפות רוטב ומערבבים שנית.

סלט תפוחי אדמה משודרג (צילום: עודד קרני)
סלט תפוחי אדמה. המיונז - תוצרת בית | צילום: עודד קרני

קינוח: קומפוט פירות אביבי

המצרכים (6 מנות):
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
2 אגסים חתוכים לקוביות
2 אפרסמונים חתוכים לקוביות
50 גרם משמשים מיובשים חצויים
50 גרם שזיפים מיובשים חצויים
50 גרם צימוקים
2 כוסות יין לבן יבש
כוס סוכר
2 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

שמים את כל המרכיבים בסיר עם ליטר וחצי מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה-שעה, עד שהפירות מתרככים לגמרי. מצננים היטב ומגישים קר.

* המתכונים באדיבות יואב בלימן, שף מסעדת פרידה קאלו, לילינבלום 43, תל אביב.

הנה כל המתכונים שלנו לחג:
עיקריות
תוספות
קינוחים

>> והנה הארוחה שהמאסטר שפים הרכיבו לכם