קפה ובראנץ' בגינה הסודית: THE HOUSE/APART

מקום ליודעי ח"ן בלבד, גדוש והומה בקהל יאפי מקומי הוא בית הקפה THE HOUSE APART השוכן ברובע TESVIKIYE היוקרתי. את בית הקפה תזהו לפי חנות ה-Dkny שממול, שכן הוא חבוי בבניין מגורים ללא שלט המעיד על קיומו. בית הקפה הוא חלק מרשת בתי קפה - THE HOUSE CAFE הפזורים ברחבי איסטנבול, כשכל סניף מעוצב אחרת בהתאם לסביבה שבה הוא שוכן. (סניף יפה נוסף שוכן על גדות הבוספורוס ומספק נוף נהדר של העיר על המים). 

ביצים בנוסח בנדיקט (צילום: David Gunn, Istock)
ארוחת בוקר מערבית בנוסח בנדיקט | צילום: David Gunn, Istock



בית הקפה מעוצב כדירת מגורים בת 3 קומות, כשבכל קומה פינות ישיבה המעוצבות כסלון ביתי עם שולחנות עץ ארוכים ופינות אינטימיות ורומנטיות. אבל גולת הכותרת של המקום הוא גינה מרהיבה, הומת אדם בסופי שבוע, שבה יושבים תחת עצי תות המנשירים פירות מתוקים, ואוכלים ארוחות בוקר בסגנון מערבי כמו "אגס בנדיקט", ביצים בנוסח פלורנטין, טוסטים, פנקייקים ועוד. הקפה משובח ולא זול (6.5 לירות טורקיות לקפוצ'ינו) וביום שרבי במיוחד, מומלץ לגמוע את משקה הבית - לימונדת תפוחים חמצמצה ומרעננת המוגשת בכוס זכוכית גבוהה עטורת פלחי תפוזים ותפוחים.

THE HOUSE /APART, TESVIKIYE, ATIYE SAKAK NO:10, ISTANBUL. טל': 212 259 23 77 מחיר: 15-20 לירות טורקיות לארוחת בוקר.

תאוות בשרים וקניות בכרטיס אחד: DUKKAN

אם שבעתם מקסמי הלבנט וברצונכם לגוון עם ניחוח אירופי, מומלץ לסור לאזור NISANTASI האופנתי, שם תוכלו לבלות יום כמו בפריז. הרחובות מלאים בנשים טורקיות אמידות לבושות במיטב מותגי האופנה האירופית, חנויות מעצבים יוקרתיות ומסעדות ובתי קפה טרנדיים. מקום המספק את תאוות הקניות והמזון גם יחד, הוא מסעדת הבשרים DUKKAN, השוכנת בקומה התחתונה של בית הכלבו BLENDER. לאחר שתפלסו את דרככם בין מחלצות של פראדה וקלואה, תגלו את המסעדה הקטנה, המעוצבת כקצבייה אולטרה-מודרנית ובה מספר מצומצם של שולחנות גדולים לישיבה משותפת של מספר סועדים.

נתחי בשר בקצבייה (צילום: istockphoto)
רק תבחרו את הנתח החביב עליכם | צילום: istockphoto



התפריט מוצג לראווה בתור נתחי בשר אימתניים התלויים על אנקולות, על לוח גיר קטן ובמקרר וכל שעליכם לעשות הוא להזיל ריר ולבחור את נתח הבקר או הכבשה החביב עליכם. את הנתח שבחרתם, יבתרו עבורכם ויצלו על גריל פחמים קטן בליווי תפוחי אדמה שלמים בקליפתם, המתובלים במעט מלח גס ובזילוף של שמן זית. בזמן שהבשר נצלה, אפשר לנשנש פרוסות דקות של בשר מעושן, נקניקיות חריפות וסלט עלים רענן.

DUKKAN - TESVIKIYE BOSTAN SOK. NO:10, NISANTASI, ISTANBUL. טל': 212 259 12 10 מחיר: כ-50 לירות לחצי קילו בשר.

יוקרתי במחירים סבירים: KOSEBASI

אחת המסעדות הטורקיות המצטיינות, המגישות מגוון מנות טורקיות אותנטיות באווירה יוקרתית ובמחירים סבירים, היא מסעדת KOSEBASI שלה מספר סניפים הפזורים ברחבי איסטנבול. המסעדה על-פי רוב הומה סועדים טורקים, המבלים בנעימים את צהרי וערבי סוף השבוע עם חברים ובני משפחה. עם ישיבתכם לשולחן, יגיע אליכם מגש ובו מבחר עונתי ומשתנה של מנות "מזה" לפתיחה. מומלץ להוריד מהמגש את הארטישוק המבושל, את סלט היוגורט המתובל בגרגיר הנחלים ואת סלטי החצילים למיניהם שיוגשו עם סלסלה ריחנית של משולשי בצק לוהטים בשומשום. כמנות ביניים כדאי להזמין סלט עגבניות מתובל בסומק, סלט עשבי תיבול ירוק מתפקע מעלים ומעסיס רימונים (toros salati) ופיתות קטנות של לחמעג'ון עם בשר טחון. למנות עיקריות חובה לטעום את קבב הבית, צלעות טלה קטנות ומתוקות כסוכריות ונתחים מושלמים של שישליק כבש על הגריל. לחובבי החצילים יש מנה מיוחדת של קבב בתוך חציל שלם צלוי על גריל פחמים.

שווארמה (צילום: Oliver Thomann, Istock)
הגרסה הטורקית לשווארמה. דונר קבב | צילום: Oliver Thomann, Istock

חשוב לדעת שהמנות לא גדולות במיוחד וגם ניתן להזמין חצאי מנות כדי לטעום כמה שיותר מהמבחר. אל תשכחו להשאיר מקום וזמן לכנאפה מצוינת, המוכנת במקום ומוגשת עם תה טורקי מריר.

KOSEBASI LEVENT- CAMLIK SOKAK NO: 15 3 LEVENT, ISTANBUL. טל': 212 270 24 33 מחיר: 5-7 לירות למנות ראשונות, 15-17 לעיקריות.

גן עדן של מתוקים: SARAY MUHALLE BICISI

גם אם אתם לא משתגעים על מתוק, חובה לעצור באחד מסניפי הרשת הכי מתוקה וותיקה באיסטנבול, הקיימת מאז 1935, כדי לראות את המגוון המסחרר של מתוקים טורקיים. הסניף ברחוב איסטאקלאל ההומה, מציג בחלון הראווה, מגדלי בקלוואות נוטפות דבש, ריבועים דביקים של עוגיות פיסטוק, דפי פילו ממולאים אגוזים וטבולים בסירופ מי ורדים, עוגות קצפת צבעוניות ופרופיטרולים טבולים בשוקולד. במקרר העצום שבתוך הממתקיה מוצגים שפע פודינגים מסורתיים טורקיים, שעליהם גאוות המקום.

בקלאווה (צילום: אור גץ)
תשאירו מקום למתוקים. בקלאווה טורקית | צילום: אור גץ

הקינוח הטורקי המפורסם ביותר הוא ה-FIRIN SUTLAC , פודינג אפוי של אורז, מתוק להחריד, אפוי בכלי חרס ובעל מרקם סמיך וחלבי. לאחר שתבחנו את הוויטרינה בקפידה, מומלץ לנסות את ה"אשורה" - פודינג דגנים ופירות יבשים או Keskul - פודינג וניל דביק במיוחד. ההרפתקנים מבניכם מוזמנים לנסות את ה-Tavuk goysu - גרסת הסוטלאץ' המכילה עוף או את ה-Su muhallebisi, פודינג בטעם מסטיק.

SARAY MUHALLE BICISI, BEYOGLU. ISTANBUL. טל': 212 292 34 34 יש סניפים נוספים ברחבי העיר.מחיר: כ-5 לירות טורקיות לקינוח.

דרינק וסושי על הגג: VOGUE

חיי האיסטנבולי הממוצע מתנהלים סביב מצר הבוספורוס. המוני אדם חוצים אותו מידי יום על הגשרים המחברים בין צידה האירופי - האלגנטי של העיר, לבין צידה האסיאתי - הקסום, שולים דגים ממימיו, פותחים מנגלים, מעשנים ומבלים את לילות הקיץ החמים סביבו. מקומות בילוי רבים באיסטנבול ממוקמים על גדות הבוספורוס כמו גם מסעדות, בתי קפה ומועדונים יוקרתיים השוכנים על גגות המשקיפים על המים ומספקים מראה מרהיב של העיר בכל שעות היממה.

אין תמונה
יש סושי ששווה לאכול באיסטנבול



אחד ממקומות הבילוי המצליחים והאופנתיים של איסטנבול, הוא ה-VOGUE, הממוקם בלב שכונה יוקרתית בקומה ה-13 של בית משרדים. המקום מציע חווית בילוי של אוכל-נשנוש ואלכוהול ברמה גבוהה ובו מספר חללי ישיבה חשוכים, כמו גם דלפק סושי משובח. בעונה זו של השנה, כיף לשבת על הגג בחוץ, להתפרקד על הכריות הנוחות לצד אנשים יפים במיוחד, ללגום מוחיטו או מרגריטה קפואה, לנשנש פיסטוקים קלופים, דובדבנים, פטל ושזיפים המוגשים בכוסות שקופות וליהנות ממראה משובב נפש של גשר הבוספורוס המואר בשלל צבעים.

VOGUE RESTAURANT AND BAR. SPOR CADDESI, BJK PLAZA A BLOCK, AKARETLER - BESIKTAS, ISTANBUL. טל': 212 227 44 04 מחיר: 10-30 לירות טורקיות לרול /נגירי סושי.

לחובבי הביזאר: JOKE PERESTROYKA

אין תמונה
אסור לצלם את הקרפצ'יו

מסעדה-מועדון בהשראת "פרסיליה מלכת המדבר", ואחד המקומות הטרנדיים בעיר. המסעדה מעוצבת בפומפוזיות עם שלל מוטיבים רוסיים כולל טנק סובייטי בחצר, ההופכת בחצות למועדון ריקודים לוהט. חדרי המסעדה מעוצבים כל אחד בסגנון ייחודי, שכל פרט ופרט נבחר בקפידה על-ידי בעלי הבית. לוקח לפחות שעה כדי לעכל את רוח המקום ולהבחין בשלל הפיצ'פקס המקשטים את החדרים, שאף הם משתנים מעת לעת בהתאם לגחמות הבעלים. חדר אחד, לדוגמה, הוא חדר ספרייה ובו פינות ישיבה כבדות ופורטרטים של אישים רוסיים התלויים על הקירות ובחדר אחר משתלשלות עשרות נורות חשופות. הבר מעוצב בסגנון בית מרקחת, ובהתאם לרוח הביזאר של המקום, משקה הבית הוא "וודקה מלפפונים" העשוי ממיץ אבטיח ומלפפון ומוגש במה שנראה כמו מבחנת מעבדה.

התפריט ב"פרסטרויקה" הוא בינלאומי בסגנון פיוז'ן ומציג מנות כמו פהיטה מקסיקני עם בשר יפני, קרפצ'יו בקר או פיצה של עוף טנדורי. בשל ייחודו של המקום, אסור באיסור חמור לצלם, והמלצרים ומנהלי המשמרת נזעקים למראה כל הבזק פלש. ראו הוזהרתם.

JOKE PERESTROYKA SULEYMAN SEBA CAD. NO 42/46, AKARETLER, ISTANBUL. טל': 212 236 50 17 מחיר: כ-30 לירות למשקה. 20-35 לירות למנות.