סחלב עם קינמון (צילום: Inga Nielsen, Istock)
קפה יש. עכשיו מה ננשנש ליד? | צילום: Inga Nielsen, Istock
שומשומיות

מרכיבים (15 מנות):
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
1 כף דבש
2 כוסות (350 גרם) שומשום
1/3 כוס (50 גרם) פיסטוק קלוי

אופן ההכנה:

1. בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק.

2. שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים.

3. מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: שומשומיות

שומשומיות (צילום: יואל מזרחי,  יחסי ציבור )
שומשומיות. זוכרים שהיינו קונים כאלה? לא עוד! | צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור

בורקס ירושלמי

מרכיבים (35 מנות):
200 גרם חמאה מלוחה
4 חלמונים
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
3 כוסות (450 גרם) קמח תופח

למילוי:
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
125 גרם גבינה לבנה
1 ביצה
1 כף קמח

לאפייה:
1 חלמון
1 כף מים
שומשום

אופן ההכנה:

1. בקערת מעבד המזון מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.

2. מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית מהמילוי, מקפלים וצובטים את השוליים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5. מערבבים את החלמון עם המים ובעזרת מברשת מורחים את הבורקס. מפזרים שומשום.

6. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש עד שהבורקס זהובים. מגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בורקס ירושלמי

בורקס ירושלמי (צילום: יואל מזרחי,  יחסי ציבור )
זה גבינתי, זה מלוח, וזה הולך מעולה עם הקפה! | צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור

>> רוצים להישאר בשטח הבטוח של העוגיות? אז לפחות שיהיו של מיקי שמו