אין תמונה
עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד

תנור שחומם מראש לחום נמוך (150 מעלות)
תבנית עגולה מס' 20 בעלת דופן גבוהה, מרופדת בנייר אפייה

לבסיס:
15 ביסקוויטים חומים
50 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר

למלית הגבינה:
750 גרם גבינה 9%
½ כוס סוכר
3 ביצים
6 טיפות תמצית וניל
1 כף קמח

לרוטב השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
5 כפות חלב

בקערה נפרדת מועכים היטב את הביסקוויטים ומוסיפים אליהם את החמאה והסוכר. מעבירים לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומשטחים תוך כדי הידוק.
בקערה אחרת בוחשים היטב את חומרי המלית לעיסה חלקה ומעבירים לאט אל מעל הביסקוויטים.
אופים כשעה ומשאירים להצטנן בתנור.
מוציאים ומורחים את רוטב השוקולד מעל. מקררים במקרר כמה שעות.

רוטב שוקולד:
מחממים את השוקולד עם החלב בסיר קטן על האש, בוחשים עד שהשוקולד נמס.

עוד טיפים ומתכונים בסדנת הבחושות של mako

עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה

תנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות)
תבנית קרטון חד-פעמית לאינגליש קייק בגודל 28x8 ס"מ ובגובה 5 ס"מ

50 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/8 כוס שמן (רצוי קנולה)
1/3 כוס קמח תופח
200 גרם פרג
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 גביע יוגורט (150 מ"ל)
½ כוס קפה מוכן לשתייה (לא חם)
2 אגסים לא גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
6 טיפות תמצית וניל

בקערת המערבל בוחשים בעדינות והיטב את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת אחת. מערבבים ומוסיפים את השמן. בוחשים פנימה תוך ערבול את הקמח, הפרג, הסודה לשתייה, היוגורט, הקפה, קוביות האגסים והווניל.

אין תמונה
עוגת פרג, אגסים, יוגורט וקפה
מעבירים לתבנית עד 11 ס"מ מתחת לשפת התבנית. (אם נשארת עיסה, אפשר להעביר לתבניות אישיות ולאפות ליד התבנית, או לחילופין, לאפות מראש בשתי תבניות קטנות יותר.)
אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש.

עוגת בננה ונענע

תנור שחומם מראש לחום בינוני (180-170 מעלות)
3-2 תבניות קרטון קטנות חד-פעמיות לאינגליש קייק, או תבנית עגולה מס' 22, מרופדת בנייר אפייה

1 בננה גדולה, חתוכה לקוביות
½ 1 כפות נענע קצוצה
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מלימון שלם
1.5 כוסות סוכר חום (דמררה)
3 כפות אשל או יוגורט
½ כוס שמן (רצוי קנולה)
2 ביצים
½ 1 כוסות קמח תופח
½ כוס קורנפלור
½ כוס חלב
גרגירים ספורים של פלפל שחור, גרוס דק (לא לוותר!)

עוגת בננה ונענע
עוגת בננה ונענע

שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים היטב בכף עץ. מעבירים לתבניות ואופים עד 40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יצא יבש. זמן האפייה תלוי בגודל התבניות.