סלט עגבניות ולחם איטלקי (צילום: Olga Nayashkova, Istock)
סלט עגבניות ולחם איטלקי. פצצה | צילום: Olga Nayashkova, Istock
סלט עגבניות ולחם איטלקי
סלט איטלקי קלאסי, שיגרום לכם להודות לאל על זה שלא גמרתם את הלחם של אתמול, וגם לא זרקתם אותו לפח. אפשר להכין עם עגבניות רגילות, אבל עגבניות תמר יבטיחו תוצר עסיסי ומתקתק יותר. סלט פצצה.

לגרסת ההדפסה של המתכון

סלט טונה מעושנת
חסות, תירס, עגבניות שרי ונבטים – עד כאן זה נשמע רגיל. אבל עכשיו תקפיצו כמה פרוסות של טונה מעושנת ברוטב של שמנת מתוקה, שום וחרדל, ותקבלו סלט טעים, משביע ולא שגרתי, עם רוטב שבדרך כלל לא תפגשו על סלט.

לגרסת ההדפסה של המתכון

סלט רענן של חיטה, אגוזים ותפוזים
רות אוליבר מציעה מתכון לחיטה מבושלת רק קלות, שבה משובצים ירקות, אגוזים וצימוקים, וגם שני תפוזים – בשביל הפרשיות. את הרוטב מכינים מדבש, מיץ תפוזים וחומץ. מעניין, לא?

לגרסת ההדפסה של המתכון

סלט סטילטון
סטילטון היא גבינה כחולה עדינה יחסית, קרמית ומשובחת במיוחד. במתכון שלפניכם מצוות אותה ארז קומורוסקי לסלרי, תפוחי עץ ואגוזי מלך. אם אין לכם סטילטון אתם יכולים להכין את אותו סלט עם רוקפור – רק אל תספרו לארז.

לגרסת ההדפסה של המתכון

סלט עם גבינה ותפוחים (צילום: Ian O'Leary, GettyImages IL)
גבינה כחולה, תפוחים, סלרי. ממממ | צילום: Ian O'Leary, GettyImages IL

סלט חומוס ותרד
ספק סלט ספק תבשיל, עתיר חומצה פולית וסיבים תזונתיים, ובעיקר טעים בשיגעון. להשלמת החוויה אפשר לשבור פנימה כמה ביצים (בזהירות, כן?), ולהפוך את המנה למעין שקשוקה.
לגרסת ההדפסה של המתכון

סלט עדשים ים תיכוני
סלט עדשים שחורות של פיליס גלזר, עם פלפלים בשני צבעים, זיתים, גבינת פטה ולימון. מזכיר לכם את יוון? לא במקרה. בריא בריא, טעים טעים.

לגרסת ההדפסה של המתכון

אין תמונה
סלט עדשים. סמכו על פיליס

בשר על סלט שורשים
ארטישוק ירושלמי, שורש פטרוזיליה וראש סלרי פרוסים דק דק, עלי בייבי בשביל הרעננות, ושתי פרוסות של בשר משובח ממעל – שיהיה במה לנשוך. תוסיפו קצת רכז רימונים, ותבינו למה הילה אלפרט אוהבת את הסלט הזה.

לגרסת ההדפסה של המתכון

חזה עוף עם קוסקוס (צילום: getty images)
חזה עוף על קוסקוס. אפילו די דיאטטי | צילום: getty images
חזה עוף בגריל על מצע סלט קוסקוס ועשבי תיבול
מנה קצת פחות קלילה, אבל עדיין קיצית וכיפית (וגם די דיאטטית!). עוף? יש. קוסקוס? יש. ירקות? יש. נו, מה אתם עוד עושים כאן? מתכון של תמי סירקיס-אקרמן.

לגרסת ההדפסה של המתכון