המלוחים

אין תמונה
מרק יוגורט. פצצה של רעננות בקערה
מרק יוגורט, מלפפונים ושמיר
מעין צזיקי על בסיס שני סוגים של יוגורט, עם תוספת אקסטרה-מרעננת של מיץ לימון טרי, אורגנו ונענע. מתכון של מסעדת Lavan, שהכי כדאי לכם לאמץ, לקיץ הזה ולקיצים שיבואו אחריו. וכן, אנחנו מרשים לעשות פשרות עם היוגורטים - פשוט שימו מה שיש לכם במקרר, ייצא טעים בכל מקרה.
למתכון: מרק יוגורט, מלפפונים ושמיר

מרק גספאצ'ו קר
עוד גרסה למרק העגבניות הספרדי הצונן, הפעם של מסעדת NG מנווה צדק. קילו של עגבניות אדומות וטריות, שום. פלפל וכמה רטבים - טוחנים, מסננים ומצננים. רוצים לגוון? גם לאנטוניו מנסה יש מתכון לגספאצ'ו. יא יאללה, איזה כיף שקיץ.
למתכון: גספאצ'ו

מרק אבטיח עם קוביות פטה ונענע
כאן אנחנו מתחילים לפזול למתוק - אבל עדיין, הפטה והנענע שומרות על המרק הזה מלעבור לגזרת הקינוחים. מתכון של מסעדת BARIBA, עם חיזוק של דבש והמון המון אנרגיות של קיץ. 
למתכון: מרק אבטיח עם קוביות פטה ונענע

אין תמונה
גרסה מעודכנת לאבטיח על המרפסת

מרק מלון עם וויסקי וקוביות אבטיח
שוב אבטיח, אבל הפעם כשחקן משני. במרק הזה, של שף מסעדת חוות התבלינים בגלבוע, משמשים יחדיו מלון, וויסקי, טבסקו ובזיליקום - ליצירת מנה ראשונה מרעננת, קלילה ונעימה, שעל הדרך עושה קצת נעים במוח.
למתכון: מרק מלון עם וויסקי וקוביות אבטיח

המתוקים

מרק מנגו עם סורבה קוקוס
קינוח איכותי ומושקע של מסעדת סנטה פה האילתית, שצריך להתחיל להכין ערב קודם. מגישים עם סורבה קוקוס (שלא צריך להכין, אפשר לקנות) ומקלות בצק עלים (שבאמת לא בעיה להכין). 
למתכון: מרק מנגו עם סורבה קוקוס

אין תמונה
מרק מנגו. קינוח איכותי ומושקע

מרק פירות עם ג'ינג'ר ונענע
בניגוד למרק המנגו המעט מטרחן, כאן מדובר בסיפור של רבע שעה: מיץ תפוזים, מלון, נענע, ג'ינג'ר ודבש - הופ למיקסר. ענבים, תותים, רימון ואגסים - קוביות ופנימה. צריכים עוד פירוט? הנה. מתכון של אהרוני.
למתכון: מרק פירות עם ג'ינג'ר ונענע

מרק קוקוס ופירות העונה

סלט פירות בכוס זכוכית (צילום: Eising, GettyImages IL)
כמה שיותר פירות יותר טוב | צילום: Eising, GettyImages IL
מרק על בסיס שמנת מתוקה וחלב קוקוס, מחוזק בלמון גראס ומוגש עם קוביות פירות. מבשלים מעט את השמנת וחלב הקוקוס, מוסיפים קצת קורנפלור, שיקבל מרקם ככה, רציני וסמיך יותר, יוצקים לצלחות ומוסיפים פירות כיד המלך. מנה אחרונה חלבית ובעלת משקל, ששווה להשאיר לה מקום בבטן. מתכון של יואב בר, שף מסעדת מאראבו.
למתכון: מרק קוקוס ופירות העונה

לכל המרקים של makoאוכל