אין תמונה
סדרת קופסאות המתכונים החדשה של סיידא
עוגת תפוחים עם פירורים

לבצק:
1.5 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה, רכה
3 כפות סוכר
1 חלמון
1 כף שמנת חמוצה

למלית:
12-10 תפוחי עץ חמוצים (גרני סמית), קלופים
2/3 כוס סוכר
1.5 כפיות קינמון
מיץ מ-½ לימון
3 כפות פירורי עוגיות

לפירורים:
½ כוס סוכר
70 גרם חמאה, רכה
¾ כוס קמח
½ כפית קינמון
50 גרם אגוזים, קצוצים גס

תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת בחמאה

1. למלית: חותכים את התפוחים לרבעים, ומנקים מליבות. פורסים דק, ומעבירים לסיר. מוסיפים את הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון, ומבשלים 15 דקות עד שהתפוחים יתרככו ולא יישארו נוזלים בסיר. מצננים.

2. לבצק: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מערבבים את כל החומרים, להכנת בצק פריך. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט מהדפנות. מפזרים על הבצק את פירורי העוגיות, ושוטחים מעל את מלית התפוחים.

3. לפירורים: שמים בקערה את כל החומרים, ומשפשפים בין כפות הידיים לקבלת פירורים. זורים את הפירורים על התפוחים, ואופים כ-40 דקות עד שהפירורים מזהיבים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת תפוחים עם פירורים

עוגת תפוחים עם פירורים (צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן)
עוגת תפוחים עם פירורים. יש מטבחים שהיא מככבת בהם כבר עשרות שנים | צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

עוגת גזר, צימוקים ואגוזים

1 ורבע כוסות סוכר
3 ביצים
½ כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
½ כפית זנגביל טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוזים, קצוצים
2 כוסות גזר מגורר דק
1 כף קליפת תפוז מגוררת

תבנית כיכר באורך 35 ס"מ, משומנת ומקומחת

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שמים בקערת המערבל את הסוכר והביצים ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את השמן בזרם דק, ואחריו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והתבלינים ומערבלים 5 דקות.

2. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הגזר וקליפת התפוז ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש. מצננים ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גזר, צימוקים ואגוזים

עוגת גזר, צימוקים ואגוזים (צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן)
עוגת גזר, צימוקים ואגוזים. קצת מערבלים, קצת מערבבים, וזהו בעצם | צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

עוגת שוקולד ואגסים

250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גרם חמאה
100 גרם שקדים מולבנים, טחונים
½ כוס קמח
3 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
3 כפות ליקר שקדים
1 ק"ג אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים

עוגת שוקולד ואגסים (צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן)
עוגת שוקולד ואגסים. שוקולד, כן? לא קקאו | צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן

תבנית בקוטר 24 ס"מ (לא מתפרקת), מרופדת בנייר אפייה משומן משני הצדדים

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). ממיסים את השוקולד בסיר כפול על אדים (בן מארי), מסירים מהאש. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא תימס. מוסיפים את השקדים והקמח, ומערבבים.

2. שמים בקערה את הביצים, הסוכר, אבקת הקפה והליקר, ומקציפים 5 דקות. מקפלים את הקציפה לתערובת השוקולד.

3. מסדרים את האגסים בתבנית, יוצקים עליהם את בלילת השוקולד, ואופים 15 דקות. מכסים ביריעת נייר אלומיניום, ואופים 30 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, והופכים על צלחת הגשה.

4. מגישים צונן, עם כדור גלידת וניל.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד ואגסים

עוגת שזיפים במיץ תפוזים (צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן)
עוגת שזיפים במיץ תפוזים. מיתולוגיה סיידאית | צילום: פיליפ מטראי, קופסת המתכונים: עוגות, הוצאת מודן
עוגת שזיפים במיץ תפוזים

לשזיפים:
12 שזיפים מסוג סנטה רוזה, חצויים ומגולענים
¼ כוס ברנדי או ליקר תפוזים
2 כפות סוכר

לעוגה:
200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר
½ כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת תפוז מגוררת
3 כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

לעיטור:
2 כפות אבקת סוכר

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת וזרויה בסוכר

1. שמים את השזיפים בקערה יחד עם הברנדי ו-2 כפות הסוכר, מערבבים ומשהים לחצי שעה. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).

2. שמים בקערת המערבל את החמאה, שני סוגי הסוכר והביצים ומערבלים 4 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז המגוררת, מוסיפים לסירוגין את הקמח ומיץ התפוזים, ומערבלים במהירות גבוהה עוד 5 דקות.

3. יוצקים את הבלילה לתבנית, מסננים את השזיפים מהליקר ומסדרים על הבצק. אופים כ-80 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש. מצננים, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שזיפים במיץ תפוזים

>> עוד פינוק לאחרי כיפור: רולדת שוקולד עם שוקולד לבן
>> רוצים מתכונים לעוגות, עוגיות ועוד הפתעות? בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק