חזרזירי פיצה של שירלי נמש (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
אל תגידו שהם לא חמודים | צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי

דווקא בימים אלה, ששפעת החזירים מאיימת על העולם כולו, לשחק עם חזרזירים זה לאו דווקא מעשה מפתה ואחראי במיוחד. השבוע, החלטנו הקטנה שלי ואני להתחבר לחזרזירים. אל דאגה, לא מדובר כמובן בחיה האמיתית, אלא במאפה שמרים המהווה תחליף לפיצה המסורתית. שלבי ההכנה, יחד עם עיטורו והסבתו של המאפה לחזרזיר קטן, מהווים תעסוקה לחצי יום לפחות. תודו שזה משהו לא רע בכלל לימים אלו של שלהי הקיץ.

הבצק ממנו הכנו את המאפה הוא בצק שמרים מועשר בחלב, יוגורט וחמאה. המאפה המתקבל רך ועדין במיוחד, אבל אם אתם מעדיפים להשתמש בבצק המוכר לכם ולקצר תהליכים, גם בצק שמרים רגיל לפיצה יעשה את העבודה מצוין.

כיוון שמדובר בבצק שמרים הדורש התפחה, וקישוטו – כפי שציינתי – מספק תעסוקה לחצי יום, התחילו בהכנות כבר בשעות הבוקר אם אתם מתכננים שזאת תהיה ארוחת צהריים שלכם. או לחילופין, החלו בהכנות בשעות הצהריים אם אתם מתכננים לאכול חזרזירים לארוחת ערב.

פיצה ביתית (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
זה מה שמחכה לכם בפנים | צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי

מוכנים להתחיל?

המתכון לקוח מתוך Café Chocolada 

מצרכים:
לבצק:
400 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
200 גרם (גביע) יוגורט
100 מ"ל חלב פושר
קורט מלח

לחלק השני של הבצק:
150 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח

הכנת פיצה ביתית (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
ההתחלה היא כמו של כל פיצה רגילה | צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי

לרוטב הפיצה (מתכון של MAGIG, מנהלת פורום מתכונים בתפוז):
1 עגבניה מגוררת
1 קופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
שום כתוש
פלפל
מלח
אורגנו (בנדיבות)

לעיטורים ותוספות:
גבינה צהובה מגוררת
1 חלבון ביצה
1 חלמון ביצה
1 כף חלב
עלי רוזמרין
פלפל אנגלי/קצח

פיצה ביתית בצורת חזיר (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
אבל הסוד טמון בקישוט | צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי

הכנה:
1. מנפים את הקמח לקערה ומערבבים היטב לתוכו את המלח. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב היטב. מוסיפים את הביצה, היוגורט והחלב ולשים במיקסר חמש דקות עד לקבלת בצק רך ודביק מעט.
2. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים שעה-שעה וחצי. לקראת סוף ההתפחה, מכינים את חלקו השני של הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח עד שכמעט ומתקבל בצק אחיד.
3. מוסיפים לקערה את הבצק הראשוני שתפח, ולשים במשך כמה דקות את שני הבצקים יחד (הפעם עם וו לישה), עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב: העגבנייה המגוררת, רסק העגבניות, השמן, השום, המלח, הפלפל והאורגנו.
5. מרדדים את הבצק לעלה דק, ובעזרת כוס או רינג קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים את העיגולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. על גבי כל עיגול מניחים כפית מהרוטב ומפזרים גבינה צהובה מגוררת.
6. מברישים את הקצוות של כל עיגול בחלבון ביצה המשמש כדבק, וסוגרים בעיגול בצק נוסף. מהדקים היטב על מנת שהמלית לא תברח במהלך האפייה. שומרים מעט בצק בצד לצורך הקישוט.
7. עכשיו החלק הכיפי, מעטרים את החזיר:
לעיניים – יוצרים גומחה קטנה בעזרת קיסם ומניחים בתוכה פלפל אנגלי או קצח.
לאוזניים – קורצים עיגולים בקוטר קטן יותר מעיגולי הפנים וחותכים לרבעים. מדביקים כל רבע בעזרת חלבון ביצה.
לאף – קורצים עיגולים קטנים יותר מעיגולי האוזניים ומדביקים במרכז הפנים באמצעות חלבון ביצה. מניחים על העיגול הקטן שני עלי רוזמרין.

פיצה ביתית בצורת חזיר (צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי)
הבונוס בחזיר - הוא כשר למהדרין | צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי



8. מתפיחים את החזרזירים שלנו 20 דקות, ובזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות.
9. לפניי האפייה מברישים בעדינות את החזרזירים בחלמון ביצה טרוף עם כף אחת של חלב.
10. אופים 15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מצננים והחזרזירים מוכנים לאכילה.

לגרסת הדפסה של המתכון