אין תמונה
או.קיי, אז מה יש לנו כאן?

סלט מרענן של כרוב, לימונים, תפוחים וכוסברה

המצרכים:
1 כרוב לבן
1 כרוב סגול
2 לימונים
חופן עלי כוסברה שלמים
2 תפוחים ירוקים
מלח גס
שמן זית

אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב הלבן והסגול לרצועות קטנות.
2. חותכים את התפוחים לשמיניות ואת הלימונים לקוביות קטנות (עם הקליפה).
3. מערבבים, מוסיפים את הכוסברה, המלח ושמן הזית ומערבבים.

ממרח כבד עוף

המצרכים:
1/2 ק"ג כבד עוף
3 בצלים פרוסים
4 ביצים
6 פרוסות לחם
חופן עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל לבן
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:
1. צורבים את הכבדים בגריל.
2. מאדים את הבצלים ומבשלים את הביצים.
3. טוחנים הכל ביחד במעבד מזון, ומתבלים במלח, פלפל לבן ושמן זית.
4. מגישים עם טוסטים ופטרוזיליה טרייה.

כבד קצוץ (צילום: Ellert, L., GettyImages IL)
בעצם זה כבד קצוץ. אבל קצוץ קצוץ קצוץ | צילום: Ellert, L., GettyImages IL

חזה עוף צרוב עם קוקוס וכוסברה

המצרכים:
6 יחידות חזה עוף פרוס
1 קוקוס מגורד
חופן כוסברה קצוצה
3 כפות שמן זית
3 עגבניות מגורדות
3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
3 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת ומאדים את הגזרים, הפלפלים והבצל.
2. מוסיפים את העגבנייה המגורדת והקוקוס ומתבלים במלח ופלפל.
3. צורבים את חזה העוף, מעבירים לרוטב ומפזרים מעל כוסברה.

עוף שלם בתנור - מרטיני (צילום: עמרי אנדרס צורף)
עוף ממולא. ובפנים - הס פן תעיר - ישן לו אורז שבושל בתוך סיר | צילום: עמרי אנדרס צורף
עוף ממולא באורז מלא עם סלמי וחרדל

המצרכים:
1 עוף שלם
200 גרם נקניק מעושן קצוץ
1 כף חרדל
1 כוס אורז מלא
1 בצל
1 כרישה
3 גזרים
2 כפות שמן חמניות

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז עד שהוא חצי-מוכן.
2. מאדים את הבצל, הכרישה והגזר, ומוסיפים את הנקניק והחרדל.
3. מערבבים את האורז עם תערובת הבצל.
4. במחבת נוספת מחממים את השמן וצולים את העוף מכל הכיוונים, עד לקבלת צבע חום.
5. ממלאים את העוף בתערובת האורז וצולים כחצי שעה בחום של 200 מעלות. יוצקים את הנוזלים על העוף, ומגישים.

גרטן של תפוח אדמה, בטטה וקישואים

המצרכים:
3 כרישות קצוצות
2 בטטות גדולות מקולפות
4 תפוחי אדמה מקולפים
5 קישואים
1 כפית שמן קנולה
1/2 חבילה חמאה מומסת
1 חבילה שמנת
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
1. מאדים את הכרישה בשמן קנולה.
2. פורסים את הבטטה, הקישואים ותפוחי האדמה לעובי של 1/2 ס"מ ומתחילים לבנות מעין עוגה: למטה חמאה, ובין כל שתי שכבות כרישה וחמאה.
3. מחממים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הירקות.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. עוטפים את המגש בנייר כסף ואופים עד שכל הירקות רכים. מסירים את נייר הכסף, מגבירים את החום ל-250 ואופים 5 דקות נוספות.

* לאתר מסעדת קנלה

>> גם השף של וויינברג בישל לדיירי האח. הנה המתכונים
>> והנה מה שארז קומרובסקי עשה עם כרישה