עוגת חמאה של סבתא אדלה (צילום: דנית זיגדון)
העוגה של סבתא, בגרסת הנקטרינות | צילום: דנית זיגדון

"קחו, אם לא אני זורקת". כל הנכדים של סבתא אדלה גדלו לצליליו של המשפט הזה. אבל סבתנו אהבה לאיים ומיעטה לקיים – בפועל היא לא זרקה אף פעם. היא הייתה אמנית של בישול, ואמנים לא זורקים את יצירותיהם.

את הבישול, כמו כל דבר אחר בחייה, היא עשתה באהבה ובשמחה גדולה, כי סבתא שלא מבשלת היא סתם אמא של אחד ההורים. סבתא שלנו בישלה לנו כל חיינו ועזרה לעצב את טעמנו הפרטי, אבל גם ליצור משהו שכל אחד מכיר מהסבתא הפרטית שלו - טעם של בית.

השבוע נפרדנו מסבתא אדלה, בצער גדול ובשמחה עצומה על שהגיעה סוף סוף אל המקום היחיד שבו פולניות אצילות נחות. כדי שנזכור אותה יותר בעצמנו וכדי לחלוק עם העולם מעט מהסבתא החד פעמית שהייתה לנו, הנה מתכון פשוט וקל שכולו לוחש, בצעקה, געגוע ובית.

עוגת חמאה

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, או ל-4 תבניות אישיות):
1 כוס קמח
קורט מלח
¾ כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
2 נקטרינות מגולענות פרוסות דק או חבילה של פטל אדום טרי (ניתן להשיג עכשיו אצל ירקנים), או 5 שזיפים מגולענים וחצויים

אופן ההכנה:

1. שמים במיקסר את הקמח, המלח, הסוכר והחמאה, ומערבלים. לאחר כדקה מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק.

2. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את הבצק, משטחים אותו בעזרת הידיים. מסדרים את הפירות מעל וזורים מעט סוכר. אם משתמשים בתבניות אישיות - הקפידו לא להעמיס אותן בבצק כי הוא מתנפח מעט בזמן האפייה (בגלל הביצים).

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות.

>> הנה עוגת שוקולד וקוקוס מושחתת במיוחד
>> והנה כל שאר העוגות שאתם יכולים להעלות בדעתכם