אין תמונה
רשימת המצרכים לשבוע הקרוב

מוסקה חצילים וטחינה

4 חצילים פרוסים לטבעות בעובי 2 ס"מ
2 בצל קלופים וקצוצים
4 שיני שום
6-8 עגבניות
1 זר פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
1/3 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
1 ק"ג בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור

מוסקה, ישראל אהרוני, גברי בנאי (תמונת AVI: דרך אוכל, דרך האוכל 1)
מוסקה. שכבות של בשר, חצילים וטחינה | תמונת AVI: דרך אוכל, דרך האוכל 1

אופן ההכנה:
1. משמנים נייר אפייה בשמן זית, מניחים את טבעות החציל ומשמנים גם אותן, ממליחים ומפלפלים.
2. אופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך החצילים, כ-15 דקות.
3. במחבת רחבה/סיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות.
4. מוסיפים בהדרגה את הבשר הטחון (על מנת לא להוריד את חום המחבת בבת אחת).
5. לאחר בישול הבשר מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (ניתן ואף מומלץ להוסיף גם תבלינים יבשים לטעמכם כמו: כמון, זרעי כוסברה, כורכום, פפריקה, הל, ציפורן, סומק וכד').
6. בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם המים, הלימון וכפית מלח.
7. טוחנים בבלנדר ידני את העגבניות, השום ומעט מלח ופלפל שחור.
8. מסדרים בתבנית חסינת אש (בגובה 5 ס"מ לפחות ובאורך 25 ס"מ) שכבת חצילים, שכבת בשר (יש להדק קלות את הבשר), שכבת רסק עגבניות ושכבה של טחינה.
9. חוזרים על פעולה זו פעמיים, כך שבסופו של דבר תהיה טחינה בחלק העליון.
10. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מוסקה חצילים וטחינה

כבדי עוף ברוטב דבש-בלסמי על קוביות תפוחי אדמה

1/2 ק"ג כבד עוף
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ
3 כפות חמאה/שמן קנולה
2 כפות דבש
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. במחבת מטגנים על אש נמוכה את תפוחי האדמה עם החמאה או שמן הקנולה עד להשחמה וריכוך. מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה.
2. בכוס מערבבים את השום הכתוש, הבלסמי והדבש.
3. במחבת חמה מאוד מטגנים את הכבדים במעט שמן קנולה, ממליחים ומפלפלים.
4. שופכים את הרוטב על הכבדים במחבת ומצמצמים מעט.
5. מסדרים בצלחת את תפוחי האדמה, מניחים מעל את הכבדים ויוצקים את הרוטב. מפזרים מעל את אגוזי המלך.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כבדי עוף ברוטב דבש-בלסמי

אין תמונה
כבדים ברוטב דבש-בלסמי מצומצם. כאן על פירה

סלט עוף קר בחמאת בוטנים

1/2 ראש כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
3 צנונים פרוסים לחצאי פרוסות דקות
1 גזר פרוס לחצאי פרוסות דקות
1/2 בצל פרוס דק
1 כוס עלי כוסברה מופרדים
2 שיני שום קלופות
1 כף דבש
1 כוס סויה
מיץ מ-2 לימונים
מיץ מתפוז אחד
2 חזות עוף
3 כפות חמאת בוטנים

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הרוטב לסלט: 1/2 כוס סויה, הדבש, השום, מיץ הלימון ומיץ התפוזים.
2. מערבבים בקערה נפרדת 1/2 כוס סויה וחמאת בוטנים.
3. מטגנים את חזות העוף במחבת עם מעט שמן קנולה, ומעבירים מיד לקערה עם חמאת הבוטנים.
4. לאחר שהעוף מתקרר פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
5. בקערה מערבבים את כל הירקות הפרוסים ועלי הכוסברה ושופכים את הרוטב לסלט. מערבבים.
6. מסדרים את הסלט בקערה גדולה או בקערות אישיות ומניחים מלמעלה את פרוסות העוף.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט עוף קר בחמאת בוטנים

>> בשבוע שעבר קיבלנו ארוחה מיואב בלימן, ממסעדת פרידה קאלו