מעדיפים אפוי? הנה גרסה מעולה של לביבות בטטה אפויות

המרכיבים (ללפחות 50 לביבות):
4 ק"ג בטטות (כ-6-7 בטטות, משקל לאחר אידוי)
50 מ"ל (1/3 3 כפות) רוטב סויה
450 גרם (1/4 3 כוסות) קמח
2 כפיות סוכר
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח

רוטב עירית:
100 גרם עירית קצוצה
600 מ"ל (3 מיכלים) שמנת חמוצה
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף גדושה) מיונז
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. לביבות: קולפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים.

2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הסויה, ומערבבים/לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים עד שהעיסה מתאחדת. העיסה תהיה רכה, אחידה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מדי מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מעירבוב ממושך מדי, כדי שהיא לא תהפוך לדביקה מדי.

לביבות בטטה אורנה ואלה - הבלילה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ככה בדיוק צריכה להיראות העיסה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם משתמשים במיונז קנוי יש להוסיף מעט לימון וחרדל.

4. הטיגון: מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה בכמות שתשמן את כל המחבת היטב. מניחים באמצעות שקית זילוף או כף במחבת לביבות. כיוון שהעיסה דביקה ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד איתה.

לביבות בטטה אורנה ואלה - יוצקים את הלביבות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מזלפים את הלביבות אל המחבת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

 5. מטגנים את הלביבות משני הצדדים, עד שהן מזהיבות, אבל לא שרופות (ועד שהן מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציאן מהמחבת בעזרת מרית). מניחים על נייר סופג ומגישים עם רוטב בצד.

לביבות בטטה אורנה ואלה - מטגנים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
זהירות, שלא ישרפו | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

* אם לא אוכלים מיד, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. יש לחמם אותן בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד 7 דקות, אין לחמם במיקרוגל.

>> עוד מתכוני בטטה מעולים

המתכון עלה לראשונה בחנוכה 2012.