אחד הדברים שתמיד יככבו בתפריט שלי הוא בורקס. לא משנה איזה סוג, או איזה מילוי אכניס, תמיד כיף לאכול אותו כשהוא חם וטוב מהתנור, וכמעט לשרוף את הלשון בביס הראשון. אבל עונג בצד וקלוריות בצד - עדיף לאכול יותר ולהשמין פחות, לכן את הבורקס הבא הכנתי מבצק פילו, שכמות השומן שלו היא כמעט אפסית. מילאתי אותו ברצועות אנטרקוט ופלפל שושקה מתוק ועסיסי. וגם אם אין לכם אנטרקוט בשלוף, תמיד אפשר להחליף אותו בבשר טחון.

משולשי פילו - תוך כדי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
משולשי הפילו בתהליך ההפיכה למשולשים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
משולשי פילו - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
משולשי פילו במילוי אנטרקוט . זהירות מהחום בביס הראשון | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

משולשי פילו במילוי אנטרקוט ופלפל

זמן הכנה: 15-20 דקות 
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-57 שקלים

המרכיבים:
1 פלפל שושקה חתוך קטן
קצת שמן לטיגון
250 גרם אנטרקוט חתוך לרצועות דקות
3 שיני שום קצוצות
50 גרם שקדים קצוצים
כף רוזמרין טרי קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
3-4 עלי פילו
שמן למריחת העלים

אופן ההכנה:

1. מטגנים במחבת את הפלפל כ-2-3 דקות.

2. מוסיפים את רצועות האנטרקוט, מטגנים עוד כ-2 דקות נוספות, ומוסיפים את יתר המרכיבים (למעט הבצק).

3. לוקחים עלה פילו, חותכים אותו לפס ברוחב של כ-8-10 ס"מ ומורחים בשמן. 

4. שמים קצת מהתערובת בקצה, מקפלים את הבצק למשולש שמכסה את המילוי, ואז ממשיכים לקפל למשולשים לכל אורך הבצק (קצת כמו שמקפלים דגל). מניחים בתבנית על נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך  15-20 דקות, עד שהמשולשים מזהיבים.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו ריזוטו בטטה מהיר
>> מצאנו את פנינת הסטייקים של איזור השרון