יש לי חברה שממש מאוהבת במנה הזאת, והיא חזרה וביקשה שאפרסם את המתכון. אז לכבודה, וגם לכבוד כל האנשים הרעבים שרוצים לתקתק ארוחה בשלושת רבעי שעה - קבלו מתכון מנצח לכבד עוף טיפה מתקתק, על מצע רך ומנחם של פירה. מדובר במנה קלה מאוד להכנה, חשוב רק לשים לב לרמת העשייה של הכבדים - לא לייבש אותם יותר מדי אבל גם לא להשאיר אותם חיים.

כבדים ופירה - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
כבדים ופירה - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
כבדים ופירה - אחרי (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
כבדים ופירה - אחרי (סטיילינג: שרה זיידמן). טעים! | צילום: אסף רונן

פירה עם כבדים בסילאן

זמן עבודה: 35 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
מחיר: 38.5 שקל

המצרכים (2-3 מנות):
4-5 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2-3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל
2-3 בצלים, חתוכים לרצועות
2-3 שיני שום קצוצות (לא חובה)
650-700 גר' כבד עוף טרי, נקי ושטוף
1/3 כוס סילאן
2-3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
¼ כוס שמן קנולה או זית, לפירה
2-3 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את תפוחי אדמה בסיר עם מים עד שהם מתרככים (כ-15-20 דקות).

2. במקביל מטגנים במחבת רחבה את הבצל 5-10 דקות, מוסיפים את השום והכבדים ומטגנים עד שהם זהובים ולא יותר מדי רכים.

3. מוסיפים את הסילאן, עלי הדפנה והתבלינים ומערבבים.

4. מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים שמן (אפשר ועדיף שמן זית), עירית, מלח ופלפל שחור ומועכים לפירה.

5. מניחים בצלחת הגשה את הפירה, ומעליו את הכבדים עם הבצל.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה מהירה עם אנטיפסטי
>> והנה פשטידת ברוקולי שתעשה לכם כיף