60-60: עוף ואורז - לפני (צילום: אסף רונן)
עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר - לפני (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

60-60: עוף ואורז - מוכן (צילום: אסף רונן)
והנה המנה המוכנה. שווה שעה מהחיים או לא שווה? | צילום: אסף רונן

שוקי עוף עם אורז אדום, אפונה וגזר

זמן: כ-20 דקות עבודה, 50 דקות כולל הכל
מחיר: בסביבות ה-45 שקלים

המצרכים (2-3 מנות):
5 כפות שמן
5 שוקי עוף
2 בצלים קצוצים דק
½ 1 כוסות אורז פרסי
½ כף אורגנו
כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
2-3 עלי דפנה
מלח ולפלפל שחור
350 גרם אפונה וגזר (קופסת שימורים)
3 שיני שום קצוצות
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
260 גרם עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן בסיר ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, מוסיפים את התבלינים, השום, האפונה והגזר, הפטרוזיליה והעגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.

3. מניחים מעל את שוקי העוף, מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות בסיר מכוסה.

4. מכבים את האש ורק לאחר 10 דקות פותחים את המכסה.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן – צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלי קרמיקה: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "אצל דודי", א.ת רמת השרון, 03-5492370

>> והנה המשהו המתוק לקפה שאחרי

>> מאסטר שף 2 - ביום חמישי זה מתחיל!