את המנה הזאת הכנתי ממה שיש בבית. אני אוהבת לקחת מצרכים שיושבים במקרר בלי ייחס ולערבב אותם ביחד למנה אחת. המתכון הזה מאוד פתוח לשינויים: את הארטישוק הירושלמי אפשר להחליף בתפוחי אדמה. את הפול אפשר להחליף בחומוס או בכל קטניה אחרת. אם יש לכם בשלוף, עשבי תיבול מאוד יתאימו לתבשיל הזה. 

שוקי עוף עם פול וארטישוק ירושלמי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
שוקי עוף עם פול וארטישוק ירושלמי. מנה מודולרית | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-55 שקלים

המרכיבים:
2 בצלים, קצוצים
8 יחידות שוקי עוף
3 שיני שום
3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
200 גרם דלעת חתוכה לקביות (ללא הקליפה)
300 גרם פול קפוא
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 יחידות בצל ירוק חתוך לעיגולים

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את שוקי העוף להזהבה כ-5 דקות.

2. מוסיפים את השום, הארטישוק הירושלמי, הדלעת והפול, מתבלים ומוסיפים את הבצל ירוק.

3. יוצקים כוס מים חמים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.

* מגישים ליד אורז לבן.

המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוף מטוגן פריך
>> מתוקים שלי: דונאטס