החום הזה דווקא נפלא בעיניי, אבל רק במנות קטנות - וכך גם במטבח. המתכון הקליל הזה הוא לחזה עוף עם תרד טרי, שמוקפץ קלות ומעליו עגבניות טריות, קצת צנוברים ואם מתחשק לכם אפשר גם לצרף כוס יין לבן וקריר.

חזה עוף עם עגבניות ותרד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חזה עוף עם תרד ועגבניות טריות. מנת קיץ מקסימה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 20 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
5 יחידות חזה עוף
2 כפיות מייפל טבעי
1 בצל גדול פרוס
1 שן שום
1 שקית תרד טרי שטוף
3 עגבניות חתוכות לקוביות
50 גרם צנוברים קלויים
כף שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חזה העוף במייפל ובמלח ובפלפל. מכינים 2 מחבתות על הגז.

2. במחבת אחת מטגנים את הבצל כ-3 דקות ומוסיפים את השום והתרד לכ-3-4 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד. במקביל, מכינים את חזה העוף על המחבת השנייה, כ-3-4 דקות מכל צד, עד הזהבה.

3. מניחים על צלחת את העוף, מעליו את התרד ומעל את העגבניות הטריות. מפזרים מעט צנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות מתוקות
>> יקר לכם הלחם? תכינו לבד!