אחרי שהתרוצצנו בין כל טיפות הגשם, הגיע הזמן למנה עם ניחוח אסייתי שמתאימה לימים סגריריים. הקארי מוסיף למנה טעמים מיוחדים והבוטנים מוסיפים מרקם וטעם נפלא של בוטנים. המתקדמים יכולים להוסיף קצת ג'ינג'ר טרי קצוץ אל תוך הקלחת. כרגיל, את העוף אפשר להחליף בטופו, אבל זמן הבישול שלו יהיה רק 15 דקות. 

עוף בקארי אדום חלב קוקוס וחמאת בוטנים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוף בקארי אדום חלב קוקוס וחמאת בוטנים. אך, החורף | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 60
דקות עלות: 50 שקלים

המרכיבים:
1 בצל פרוס לפרוסות
10 יחידות שוקי עוף
3 שיני שום קצוצות
2 כפות חמאת בוטנים
1/2 1 כפות משחת קארי אדום
600 מ"ל חלב קוקוס
מלח ופלפל שחור
חצי חבילת כוסברה
50 גרם בוטנים

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל כדקה ומוסיפים את שוקי העוף לטיגון של כ-3 דקות מכל צד (עד שהם מזהיבים).

2. שמים בקערה את השום, חמאת הבוטנים, הקארי וחלב הקוקוס, מערבבים היטב ויוצקים על העוף. מתבלים עם המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות.

3. לקראת סיום הבישול מוסיפים את הכוסברה והבוטנים.

4. מגישים מעל אורז לבן ויוצקים את הרוטב מעל.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו ריזוטו למתחילים
>> פיתה עם זעתר של חג' כחיל