אחד הדברים הכי כיפיים באמא כמו שלי זה הפינוק שמקבלים בזמן מחלה, שמרכך כל צינון, שפעת או במקרה שלי כאב גב. בכל פעם שהיה נתפס לי הגב היא הייתה באה אליי לדירה ברחוב בלפור, עולה שלוש קומות, עוזרת לי להתלבש ולהתארגן ולוקחת אותי למנדלמן ריזורט לטיפול אישי וצמוד.

אחרי הפעם האחרונה שזה קרה, לפני שש שנים בדיוק, נכנסתי לניתוח, ויצאתי ממנו בלי דיסק וגם בלי כאבי גב. למחרת הניתוח פקחתי את העיניים, כולי מורעבת וכמהה למתוק, ואת מי מצאתי אם לא את אמא, יושבת לידי עם קופסת פלסטיק מלאה כל טוב.

תקופת ההחלמה כללה שלושה שבועות בשכיבה מלאה, קיטורים אין ספור, טיילת של מבקרים ושפע של מנות גורמה מפנקות שאותן אכלתי בעמידה, מפאת הוראות הרופא השמרן. בין המבקרים היו עומרית וגלעד, זוג חברים אהובים שלי, שגילו חברות אמיצה ופינקו אותי בביקורים תכופים ובכרסום של עוגת הפירות היבשים שאמא שלי הכינה לט"ו בשבט (בישקוטי, קוראים לה אצלנו), שחל ממש אז. בדיעבד, גלעד אומר שהגיע לבקר בעיקר בגלל העוגה הזאת.

עוגת פירות יבשים (צילום: תומר פרת)
עוגת הפירות היבשים של אמא. לכל מי שניג'ס - הנה המתכון | צילום: תומר פרת

מאז חזרתי לפעילות מלאה, שבתי לדירות שכורות, אמא שלי מזמן נפטרה ואני עדיין חולמת על העוגה הזאת, עם מגוון הפירות היבשים והביס שהיה מתפוצץ בפה. במיוחד ליום ההולדת של אבא אפרים, שכידוע ממש אוהב צימוקים, ולגלעד שבכל שבוע מציק לי להכין את העוגה הזאת – הנה המתכון האלמותי. יאללה למטבח.

עוגת פירות יבשים (בישקוטי)

המרכיבים:
250 גרם אגוזי לוז
200 גרם שקדים
250 גרם צימוקים
150 גרם אננס מיובש חתוך לחתיכות קטנות
5 ביצים
14 כפות קמח
14 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

כלים:
קערת ערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך גדולה וחדה
שתי תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-130 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, עד שנוצרת עיסה אחידה וכבדה. אני ממליצה לערבב עם הידיים, כדי לאסוף את הקמח והסוכר מדפנות הקערה.

3. מעבירים לתבניות אינגליש קייק ואופים שעה וחצי.

4. לאחר שעה וחצי מכבים את התנור, ומשאירים את התבניות בפנים לעוד רבע שעה.

5. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן לפחות שעתיים (כדי שלא יתפרקו בעת החיתוך).

6. מוציאים את העוגות מהתבניות ופורסים לפרוסות דקות. מומלץ להתחיל את החיתוך כשהצד הרך כלפי מעלה, כך החתיכה לא תישבר.

7. מעלים את חום התנור ל-150, מפזרים את הפרוסות על שתי תבניות עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

8. מוציאים מהתנור, הופכים את הפרוסות ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים להצטנן כחצי שעה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת פירות יבשים

>> זהירות, הפירות היבשים יקרים השנה במיוחד
>> בשבוע שעבר הכנו אינגליש קייק עם שוקולד וצימוקים
>> הצטרפו לקבוצת טעימא ולקבוצת המתוקים של makoאוכל בפייסבוק