כל מי שמכיר אותי יודע, שאם יש עבודה שלחלוטין לא תואמת את כישוריי היא מלצרות. זה פשוט שיש לי נטייה בלתי חיננית לשפוך תה רותח (צלקת בבטן מגיל שנה וחצי), להפיל כוסות מלאות יין אדום (במשפחה עברו למפות פלסטיק), לשבור כלים בזמן שטיפה (את הרוזנטל התחילו לשמור אצלנו בארון האחסון) ובכלל, לא לתת לדברים לעבור לידי בלי לעשות להם נזק.

וכלפי מה אני מספרת לכם את זה (ביטוי שגור של סבתא רגינה, בתרגום מאידיש)? בגיל 17 וחצי, לפני שהתגייסתי לצבא, ניסיתי כאחת הנערות לעבוד במלצרות. עבדתי במסעדה איטלקית חביבה ברמת השרון, והוריי היקרים נהגו לפרגן ולפקוד אותה לעתים קרובות. האוכל היה נחמד, האווירה נעימה, והייתה להם הזדמנות לחזות בי נלחמת בנטייה המולדת שלי להרוס דברים. באחד הביקורים במסעדה הם הזמינו עוגת גבינה משובחת. "עוגת הבית" היא נקראה, והיה לה טעם של פעם, במובן הכי כיפי שאפשר לדמיין - עם המון גבינה רכה ומתוקה, פירות לקישוט ובסיס בישקוטי רטוב, כמו שאבא שלי אוהב. אמא טעמה, ובטקט האופייני מיד ביקשה את המתכון. אחרי חיזורים לא מעטים היא גם קיבלה אותו, וכבר באותו שישי כיכבה העוגה כקינוח של ארוחת הערב המשפחתית.

לעוגת גבינה עם תותים, טעימא (צילום: עודד קרני)
עוגת הגבינה. מתוקה ותמה כמו העוגות של פעם | צילום: עודד קרני

בערך שבועיים אחר כך התארח במסעדה לקוח שמשום מה הרגיש חופשי להעביר יד על הטוסיק שלי. בתמורה להנאתו, כשהגשתי את מרק הבצל לשולחנו שפכתי ממנו בעדינות על המכנסיים שלו. הלקוח צעק והתרגז, אני השתמשתי בקלמזיות שלי כתירוץ ובזה הסתיימה הקריירה שלי במלצרות. כשהגעתי הביתה אמי, שבכלל לא הופתעה מהמחווה, אמרה "לא נורא, העיקר שיש לנו את המתכון לעוגת הגבינה".

עוגת גבינה בטעם של פעם

המרכיבים:
למלית:
250 גרם גבינה לבנה 9% (קופסה)
250 גרם גבינת שמנת 30%
8 כפות סוכר
מיץ מלימון שלם
גרידת לימון (מאותו לימון)
500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (2 מיכלים)

לבסיס:
200 גרם בישקוטי
כוס חלב

לקישוט:
תותים או פירות יער מסוננים

כלים:
תבנית מלבנית גדולה
מרית
מיקסר עם וו הקצפה (אפשר ידני)
קערת ערבוב גדולה
סכין וקרש חיתוך

אופן ההכנה:

1. מעבירים לקערה גדולה את כל מרכיבי המלית, למעט השמנת המתוקה (גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון). מערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה ונטולת גושים.

2. מקציפים במהירות במיקסר את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת.

3. טובלים את הבישקוטי בקערה עם חלב ומסדרים אותם צמודים בתבנית, עד שהתחתית מכוסה.

4. מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה בצבעה, חלקה וסמיכה. שופכים את המלית על הבישקוטי, ומשטחים בעדינות בעזרת מרית.

5. מפזרים באופן אחיד את התותים/פירות היער (משאירים כמובן רווחים קטנים, שמאפשרים לחתוך ולהתרשם מהיופי של העוגה), ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.

>> בשבוע שעבר חגגנו על סלט תפוחי האדמה של אבא אפרים
>> והנה הגרסה של אביבה לקינוח גבינה ללא אפייה
>> הצטרפו לקבוצת טעימא בפייסבוק