הרגעים הכי מבעיתים בחיי קשורים לעוגות גבינה, בחיי. הרגע בו העוגה מסיימת את האפייה שלה ומוכנה לצאת מהתנור. אותו רגע בו אני מסתכלת עליה ומתפללת חרישית לאלוהי עוגות הגבינה שרק לא תצנח, שקומתה לא תיפול ושהמרכז שלה לא יקרוס פנימה כמו מגדל רב קומות. קיבלתי בנושא אין ספור טיפים ועדיין, בכל פעם שעוגת גבינה יוצאת מהתנור, הלב שלי מחסיר פעימה.

עוגת גבינה לפסח (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
עוגת גבינה לפסח. בלי חששות, בבקשה | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

לקראת פסח, כשבחנתי מתכונים כשרים לחג, דגתי את המתכון הזה לעוגת גבינה כשרה לפסח. מצד שמאל למעלה היה כתוב שהמתכון של א. דנין – להלן: הכוהנת הגדולה אודטה. ברור שכהרגלה של אמי, היא לא כתבה באיזה חום העוגה צריכה להיאפות ובכלל ההוראות נשמעו כמו הוראות הרכבה לטיל בליסטי שמיועד להגיע לחלל. שיחת טלפון היסטרית לזוהר רוקמן, הקונדיטורית הפרטית שלי וחברה טובה להפליא, ואחרי כמה דקות, הבנתי את השלבים והמרכיבים ויצאתי לדרך מלאת חששות. לא רק שמדובר בעוגת גבינה אפויה, אלא גם כזו הכשרה לפסח, בלי קמח תופח!

הקפדתי על השלבים בחרדת קודש, הקצפתי בעקשנות, קיפלתי בעדינות, בחשתי ביסודיות, נזהרתי בכל שלב, הקפדתי על הטיפים של זוהר ואחרי שעת אפייה הסתכלתי על העוגה בעיניים עגולות ומלאות יראה. היא הייתה תפוחה ויפה, גבוהה ושזופה. כמובן שצילמתי לאינסטגרם למען יראו ויתרשמו, אבל כשהוצאתי אותה מהתנור בחוסר זהירות, היא החליקה לי מהידיים, יצאה מאיזון, וכשתפסתי אותה מלמטה, היא צנחה מהטלטלות.

עוגת גבינה לפסח - בתנור (צילום: רוני מנדלמן, mako אוכל)
רואים? היא הייתה גבוהה | צילום: רוני מנדלמן, mako אוכל

הייתי על סף בכי, אבל שעה אחר כך כשטעמתי אותה, הבנתי שלא משנה כמה העוגה גבוהה, משנה הטעם שלה - והוא היה נפלא. הוראות ההכנה מעט מורכבות, אבל אם עוקבים צעד צעד הכל פשוט יותר.

המרכיבים:
500 גרם (שני מכלים קטנים) גבינה לבנה 9%
גביע יוגורט או שמנת 9%
6 ביצים גדולות, מופרדות
1/2 כוס מים
גרידה מחצי לימון
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה
כפית אבקת אפייה

תבנית אפיה עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 155 מעלות.

2. מתחילים עם הקצפה: במיקסר נקי ויבש מקציפים 6 חלבונים לקצף חזק (זה לוקח כמה דקות טובות ובמהירות גבוהה). 

3. במקביל יוצרים קרמל: במחבת טפלון חמה שמים מים, גרידת לימון, סוכר, סוכר וניל וקמח תפוחי אדמה. נותנים לתערובת להתבשל עד שהסוכר נמס ונוצר סוג של קרמל.

4. כשהקצף מוכן, מורידים את מהירות ההקצפה לאיטית ומוזגים באיטיות רבה את התערובת מהמחבת אל קערת החלבונים. מוסיפים גם אבקת אפייה.

5. בקערה נפרדת ויבשה מערבבים את הגבינה והיוגורט/שמנת וארבעה חלמונים מתוך 6 החלמונים לתערובת אחידה וחלקה. 

6. מכבים את המיקסר ומוסיפים לאט ובתנועות קיפול את הגבינות לקצף החלבונים. בשלב זה צריך להיות המון קצף עבה בקערה.

7. מעבירים בעדינות את התערובת לתבנית עגולה מצופה נייר אפייה, ועטופה נייר אלומיניום מבחוץ, בכדי שיאטום כניסה של מים.

8. מניחים תבנית אפייה מרובעת בתנור, מניחים בתוכה את התבנית העגולה עם בלילה העוגה ומוזגים בעדינות מים חמים לתבנית המרובעת, כך שיגיעו לגובה 2 ס"מ ויקיפו את התבנית העגולה.

9. אופים שעה על חום של 155 מעלות, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור 20 דקות נוספות בלי לפתוח אותו (שלא תיפול).

10. פותחים מעט את דלת התנור (שתהיה רבע פתוחה) ומשאירים את העוגה שם עוד כרבע שעה עד שהיא מצטננת קלות ולא נופלת. רק אחרי שלב זה מוציאים אותה לקירור בטמפרטורת החדר. 

11. מפרקים את התבנית ומעבירים לצלחת הגשה. אפשר למרוח בעדינות רבה קצפת מעל. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לפסח
>> מתכון ומדריך: עוגיות מקרון