קערה עם חמאה וסוכר (צילום: יהונתן זילבר)
תכף תהיה פה עוגה | צילום: יהונתן זילבר

עד גיל 24 בכלל לא ניסיתי את כוחי באפייה. זה נראה לי מורכב, מלכלך ומלא סיכונים, שלא לומר קטנוני. כל העניין הזה עם המידות המדויקות וההקפדה על שלבים וטמפרטורות יכול להוציא בחורה חסרת סבלנות כמוני מהכלים.

כשהייתי בת 24 נסעתי ללמוד בניו יורק, ואמא שלי ציידה אותי במחברת עם המתכונים שאני אוהבת במיוחד. בבוקר שבת אביבי אך עמוס בעבודות לאוניברסיטה הרגשתי צורך עז במתוק, אבל מהסוג הפחמימתי. שלפתי את מחברת המתכונים ואחרי עלעול קל מצאתי את המתכון לעוגת הבננות המעולה הזו, של אמא שלי.

הטרחתי את עצמי למכולת של הגרוזיני, קניתי את המרכיבים והתייצבתי במטבח חדורת מוטיבציה, כמו שרק בחורה שלא אפתה מעולם יכולה להיות. תפעלתי את המיקסר הידני, מדדתי, מעכתי, ערבלתי ומזגתי לשתי תבניות אינגליש קייק. אחרי חצי שעה הבית הריח כמו מטבח של מעדנייה יוקרתית בצימר בגליל.

התקשרתי לחברה טובה וזימנתי אותה למבחן טעימות. מבחן האפייה הראשון בחיי הוכרז כהצלחה מסחררת. תוך שעה לא נשאר מהעוגה אפילו ביס. היא זכתה לתואר "העוגה הבחושה הטובה בעולם", ומאז חברים מזמינים אותה בכל אירוע.

הקטע הוא, שעוגות בחושות הן תענוג גדול ומפתיע בפשטותו. ברוב המקרים אין צורך בניסיון באפייה, או אפילו במיקסר. רק חומרי גלם כמו שכתוב, ותנור או טוסטר חזק.

עוגת בננות (צילום: תומר פרת)
עוגת בננות. מסוג העוגות שקשה להיכשל איתן | צילום: תומר פרת

עוגת בננות

המרכיבים:
100 גרם מרגרינה (לא חשוב איזה, ותמיד אפשר להחליף בחמאה, למי שלא מפריע לו שהעוגה תהפוך לחלבית)
2 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה (או פשוט 2 כוסות קמח תופח)
3 בננות בשלות מעוכות
3 כפות שבבי שוקולד או שוקולד צ'יפס שקונים מוכן

כלים:
קערה עמוקה וגדולה
מיקסר (אפשר ידני) עם וו לישה (לא חובה, אפשר להכין את העוגה הזו בשתי ידיים שלא מפחדות להתלכלך)
סיר קטן להמסה של המרגרינה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בגודל 24

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה את המרגרינה.

3. מכניסים לקערה/מיקסר את הביצים, הסוכר, הקמח (ואבקת האפייה), הבננות המעוכות והשוקולד, ומוסיפים את המרגרינה המומסת.

4. מערבלים הכל, או לחלופין לשים עם הידיים. זה קצת נדבק, אז תמיד כדאי שיהיו ניירות סופגים או מגבונים לחים שינקו את הידיים שלכם כשאתם רוצים להמשיך הלאה.

5. כשהעיסה הופכת לתערובת אחידה ונוזלית (טיפה גסה בגלל הבננות, אבל ככה זה צריך להיות), מעבירים לתבנית.

6. מכניסים לתנור ל-40 דקות. אם אתם לא בטוחים בדיוק של חום התנור שלכם, מומלץ לערוך את מבחן הקיסם כבר אחרי 35 דקות: נועצים קיסם עץ במרכז העוגה. אם הוא יוצא עם תערובת עליו, העוגה צריכה עוד כמה דקות. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא לח.

7. מכבים את התנור, ואחרי שתיים-שלוש דקות מוציאים את העוגה, שלא תתייבש. המהדרין בוזקים מעל אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, אבל העוגה מתוקה וטעימה גם בלי הקישוט הקלורי הזה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת הבננות הטובה בעולם

>> והנה עוגת קפה בלתי רגילה של ארז קומרובסקי