אחת החוויות האהובות עלי בניו יורק היא השיטוט בין מסעדות פועלים ומסעדות שמגישות אוכל של מהגרים. אחרי כל מנה חדשה הייתי שואלת על המרכיבים שלה וכך מכירה ירקות, קטניות ושלל מרכיבים שהחך שלי טרם פגש. אמנם יש בישראל מגוון אדיר של מוצרי החלב, ירקות ופירות, ואף מתגאה בחידושים משלה, אבל לפעמים לוקח למאכלים חדשים כמה שנים להגיע למדפי הסופר שלנו. אחת הדרכים להשיג מרכיבים וחומרי גלם אסיאתיים ואחרים היא לחפש אותם בשווקים.

השוק האהוב עלי בניו יורק הוא שוק האיכרים בכיכר יוניון, לשם הייתי מגיעה בשבתות לאחר שהסתובבתי עד כלות בדאון טאון בחיפושים אחרי מסעדה ראויה, ואחרי שכבר אכלתי, שבעתי וצהלתי מהחוויה. נשות אמיש ענקיות הציעו מגוון ריבות שרקחו ורקיקים, חקלאים עם שפמים הציעו שפע של ירקות ופירות בצבעים שלא נתקלתי בהם, אנשי חווה פרשו על שולחנם גבינות מגוונות (ועדיין, אין על מוצרי החלב הבסיסיים הישראלים) וכל הכיכר נצבעה בצבעים וריחות משכרים.

אפונה סינית (צילום: istockphoto)
אפונה סינית. רעננה, פציחה ועם קליפה אכילה | צילום: istockphoto

שם גם נתקלתי לראשונה באפונה הסינית. אחרי ארוחה משביעה בצ'יינה טאון, עליתי ברגל לכיוון הכיכר כדי לראות סרט ובינתיים שוטטתי בין הדוכנים. נתקלתי בירק שנראה כמו שעועית, אבל ארוך יותר ורחב, עם פולים קטנים יותר. "Snow Pea" קרא לזה החוואי. הסתקרנתי אבל איחרתי לסרט. שבוע מאוחר יותר הוגשה האפונה הזו לצלחתי במסעדה אסיאתית לא רחוק משם. היא היתה פציחה ומרעננת ואפשר היה לאכול אותה ביד, ממש כמו שאני אוהבת.

שנים אחר כך בארוחת ערב משפחתית, הגיעה לשולחן צלחת צבעונית ומלאה ברצועות ירוקות רחבות בניחוח אסיאתי ומראה מוכר. "זו אפונה סינית", הכריזה אמא שלי, "תגידו לי איך זה". הביס הראשון זרק אותי לאותה מסעדה בניו יורק ולשוק האיכרים בכיכר.

אפונה סינית בסויה וג'ינג'ר

מרכיבים:
4 כפות שמן קנולה
כף וחצי ג'ינג'ר טרי מגורר דק
3-4 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים גס (רק החלק הירוק)
2 שיני שום קצוצות
300 גרם אפונה סינית טרייה ונקייה
שתי כפות ברנדי / סאקה
2 וחצי כפות רוטב סויה
כפית וחצי סוכר חום
פלפל גרוס
מעט מלח ים

כלים:
ווק / מחבת עמוקה ורחבה
כף
כפית
קרש חיתוך
סכין חיתוך
פומפייה

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת. מטגנים ג'ינג'ר, בצל ירוק ושום. מוסיפים את האפונה כשהיא חתוכה לחתיכות גדולות וממשיכים לטגן. מוסיפים ברנדי (או סאקה), סויה וסוכר חום.

2. מערבבים כדקה עד שהסוכר מתערבב ברוטב. מוסיפים פלפל שחור וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים בהגשה מעט מלח ים מעל.

אהבתם את המתכון? תנו לו לייק!

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת תפוחי אדמה כמעט מכלום
>> מושחת לגמרי - טארט שוקולד ופקאן