למען האמת, את הקאפקייקס האלו אפשר להכין כל השנה - זה המתכון הכי בסיסי של קאפקייקס שיש ואפשר להוסיף לו כל מה שאתם אוהבים (שוקולד צ'יפס, אגוזים, צימוקים ועוד). זאת הגרסה שלי ליום העצמאות, עם קרם חמאה בצבעי כחול לבן. 

קאפקייקס ליום העצמאות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קאפקייקס ליום העצמאות - חמודים ומקוריים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים (ל-12 קאפקייקס):
60 מ"ל חלב
120 גרם חמאה
3 ביצים
130 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
כפית תמצית וניל
200 גרם (כוס ועוד 8 כפות) קמח 
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

לקרם החמאה:
260 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
400 גרם (4 שקיות) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
צבע מאכל כחול, עדיף ג'ל

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מחממים את החלב, וממיסים בו את החמאה. מצננים מעט.

2. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת החלב והחמאה, וממשיכים להקציף כחצי דקה.

3. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים לתבניות הקאפקייקס, ממלאים עד 2/3 הגובה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות. מצננים.

5. מכינים קרם חמאה: מקציפים את החמאה במיקסר למשך 3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל ואבקת הסוכר,  וממשיכים להקציף עוד 3 דקות. 

6. מחלקים את התערובת לחצי, ומוסיפים לחצי אחד מעט צבע מאכל כחול. מעבירים את 2 התערובות (הלבנה והכחולה) ל-2 שקי זילוף, ומזלפים מעל הקאפקייקס. מקשטים בסוכריות, פרחי סוכר, דגלוני ישראל, או כל מה שאתם אוהבים, ושומרים במקרר עד ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים המתוקים של אביבה
>> מצפון ועד דרום: אוכל הרחוב של ישראל