אני מאוד אוהבת לאכול גרנולה עם יוגורט, פירות ודבש לארוחת בוקר בכל ימות השנה. אבל בפסח הייתה לי בעיה. הרי גרנולה לא כשרה לפסח. אז בשנה שעברה עשיתי ניסוי: הכנתי תחליף כשר לפסח לגרנולה האהובה שלי. זה היה כל כך טעים, שגם אחרי שנגמר פסח אני ממשיכה לאכול אותה. 

זה פשוט, טעים ואפילו מתגמש לפי הטעם שלכם - אתם יכולים להחליף את האגוזים במתכון לכל אגוז אחרי שאתם אוהבים. 

גרנולה כשרה לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
גרנולה כשרה לפסח. נראה אתכם מפסיקים לאכול אותה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
6 מצות
כוס שבבי קוקוס
כוס שקדים פרוסים
כוס אגוזי קשיו
כוס פיסטוקים
1/2 1 כוסות סוכר דמררה (אפשר להחליף חלק מהסוכר בדבש)
כף גדושה קינמון
1/4 כוס מים או מיץ תפוחים
כף תמצית וניל
100 גרם חמאה, מומסת
כפית מלח
כוס פירות יבשים קצוצים / שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. שוברים את המצות אל תוך קערה, מוסיפים את כל שאר המרכיבים (חוץ מהפירות היבשים או השוקולד צ'יפס). מערבבים היטב ומעבירים לתבנית התנור הגדולה, מרופדת בנייר אפייה. 

2. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-25 דקות. מערבבים את התערובת כל 7 דקות. מוציאים ומצננים. 

3. אחרי שהגרנולה התקררה מוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים או את השוקולד צ'יפס. שומרים בכלי סגור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לפסח
>> קוואז'דה: מאפה תפוחי אדמה