במשך יותר מחודש שלחתם לי מתכונים של מטעמים אפויים נהדרים. מכל העוגות והמאפים המתוקים, אני חייבת להגיד שיותר מכל סיקרן אותי להכין את המתכון הבא של ז'קלין חי. מזל טוב לז'קלין שזכתה בתנור אפייה של בלומברג ואני מקווה שכולכם תיהנו מהמתכון שלה.

לחמניות עם שום והריסה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחמניות עם שום והריסה. מזל טוב לז'קלין! | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
קילו קמח לבן
500 גרם (חצי ליטר) מים
שקית שמרית (עם משפר אפייה)
1/2 כוס שמן זית
כף מלח
כף שום מרוסק
כף עלי תימין
כף רוזמרין (אפשר לערבב לפי בחירה, או מה שיש בבית)
כף הריסה לא חריפה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח עם השמרים, משפר האפייה והמלח. מערבבים את השמן יחד עם השום, ההריסה והתבלינים ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים - הבצק צריך להיות קצת דביק בסופו של דבר.

2. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וקצת. לאחר ההתפחה, יוצרים כ-12 כדורים בידיים משומנות (אפשר להכין יותר, אם עושים כדורים קטנים יותר) ומתפיחים שוב כ-20 דקות. 

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות (אין צורך למרוח את הלחמניות בכלום), במשך 20 דקות. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש חיפושית
>> מאפינס לימון ופרג