אני אזכור את היום הזה כל החיים. הייתי אולי בת 6, ואבא שלי חזר מנסיעת עבודה בהודו והביא איתו ארגז עץ סגור. בארגז התחבא פרי כתום מרהיב בצבעו. אבא קילף וחתך לי חתיכה, בירכנו שהחיינו - וטעמתי. מה אני אגיד לכם, באותה דקה התאהבתי. זה היה מדהים, כל כך שונה במרקם ובטעם מכל פרי שאכלתי עד אז.

מאז ועד היום אני מנהלת סיפור אהבה גדול עם מנגו, וכחלק מזה אני נהנית גם לאפות איתו. היום אני חולקת אתכם את אחד ממתכוני המנגו האהובים עליי.

מאפינס מנגו של אביבה (צילום: עודד קרני)
מאפינס מנגו. לא דומים בטעם ובמרקם לשום דבר אחר | צילום: עודד קרני

מאפינס מנגו

מצרכים (ל-12 מאפינס):
12 תבניות מאפינס
2 מנגו (רצוי מזן מאיה)
200 גרם חמאה רכה (לגרסת פרווה: מרגרינה)
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
4 ביצים
120 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
4 כפות שקדים טחונים
4 כפות חלב קוקוס (אפשר גם שמנת מתוקה)

לסירופ:
100 מ"ל מים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
4 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. משמנים היטב את תבנית המאפינס.

2. פורסים את המנגו לפרוסות, ומרפדים את תחתיות התבנית.

3. מקציפים את החמאה עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.

4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השקדים הטחונים וחלב הקוקוס, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

5. מוזגים את התערובת לתבניות המאפינס, מעל המנגו (ממלאים כל תבנית רק עד 2/3 גובה), ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 25 דקות.

6. בזמן שהמאפינס נאפים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את המים, הסוכר ומיץ הלימון תוך ערבוב מתמיד, עד שכל הסוכר נמס והסירופ רותח. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.

7. לאחר שהוצאנו את המאפינס מהתנור דוקרים כל מאפין 5-6 פעמים בעזרת שיפוד עץ או מסרגה. מזלפים את הסירופ מעל, מקררים 10 דקות, מוציאים מהתבניות והופכים, כך שהמנגו יהיה למעלה. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו קינוח בצק עלים וריבה זריז
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק