הכי כיפיים המאפים האלה, שנראים מרשימים ומסובכים - אבל בעצם הם כל כך פשוטים שזה מביך. כזו היא העוגה של היום, שמכונה "עוגת תריסים" בגלל מראה החרכים שלה. את המילוי אפשר לגוון כמה שרוצים; אני הכנתי אותו עם השילוב האהוב של דובדבנים וקרם שקדים, אבל אתם מוזמנים לתת לדמיון להתפרע. רק שימו לב - פירות קשים כמו תפוח או אגס רצוי לבשל מעט לפני האפייה, כדי שיתרככו.

מאפה תריס במילוי שקדים ודובדבנים (צילום: אביבה פיבקו)
עוגת תריסים. בשבילנו חלון שלם בבקשה | צילום: אביבה פיבקו

מאפה בצק עלים ופירות

המצרכים:
חבילת בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה)
150 גרם שקדים טחונים דק (כוס ושלושת-רבעי)
100 מ"ל שמנת מתוקה
70 גרם סוכר (5 כפות)
כפית תמצית וניל איכותית
500 גרם דובדבנים משומרים (1 צנצנת זכוכית)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה קטנה את השקדים הטחונים עם השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת עיסה אחידה.

2. מסננים היטב את הדובדבנים.

3. חותכים מבצק העלים מלבן של 35 על 25 ס"מ, וחוצים אותו לאורכו כך שיתקבלו שני מלבנים בגודל שווה.

4. מניחים מלבן אחד בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואת המלבן השני מניחים על נייר אפייה על משטח העבודה. בעזרת סכין טובה חורצים במלבן שעל משטח העבודה פסים במרחק כ-7 מ"מ זה מזה - ומשאירים מסגרת של 2 ס"מ לא חתוכים.

5. מורחים את קרם השקדים על המלבן השלם - ושוב, משאירים מסגרת של 2 ס"מ נקייה ממילוי.

6. מסדרים את הדובדבנים מעל קרם השקדים ומכסים במלבן עם החתכים.

7. מהדקים היטב את שני החלקים סביב כל המסגרת, ואופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-210 מעלות ל-25 דקות. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. מגישים חם או פושר, רצוי עם כדור גלידה.

יש לכם מתכון קל ומוצלח יותר? לא מאמינים

>> בשבוע שעבר הכנו בחושה קלאסית עם פירות
>> והנה מתכון ביזארי במיוחד, שמנפיק עוגת שוקולד לתפארת