רוב הזמן אני משתדלת לתת לכם מתכונים לא קשים או מסובכים להכנה והאמת, גם המתכון הזה לא באמת קשה, למרות שהוא נראה כך. מה שכן, הוא דורש מעט יותר זמן, דיוק וכלים. אפשר לקצר תהליכים ולקנות פחזניות מוכנות, אבל תשדלו לקנות פחזניות טובות וחלביות. 

עוגת מוס שוקולד ממולאת פחזניות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מוס שוקולד, פחזניות וקרם וניל. רושם, אמרנו? | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המרכיבים:
לפחזניות (במידות של כוס=200 מ"ל):
1 כוס מים
75 גרם חמאה
1 כף סוכר
קורט מלח
120 (כוס) גרם קמח 
3 ביצים

למילוי הפחזניות:
2 מכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי חבילה)

למוס:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
4 ביצים, מופרדות
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

1. אופן הכנת הפחזניות: ממיסים בסיר את החמאה, המים, הסוכר והמלח. כשהחמאה נמסה לחלוטין מוסיפים את הקמח. מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבל כדור אחיד ומגובש של בצק.

2. מעבירים את העיסה לקערת המיקסר, מערבבים בעזרת וו הגיטרה או הלישה ומוסיפים ביצים - אחת בכל פעם - מערבבים עד שהיא נבלעת בבצק, ורק אז מוסיפים עוד ביצה.

3. מעבירים את בצק הפחזניות לשק זילוף ומזלפים 40 פחזניות לא גדולות מדי (2.5 ס"מ). מקפידים לשמור
מרחק של 3 ס"מ בין פחזנית לפחזנית.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 20 דקות. חשוב מאוד: אסור לפתוח את דלת התנור בשום אופן בזמן האפייה. 

5. מצננים את הפחזניות ובינתיים מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לשק זילוף.

6. עושים חתך קטן בכל פחזנית בעזרת סכין וממלאים את הפחזניות בשמנת המוקצפת. שומרים את יתרת המלית שבשק הזילוף לקישוט העוגה.

7. מניחים ניילון נצמד על תבנית שטוחה של תנור. מניחים עליו רינג (חישוק) בקוטר 26 ס"מ ומצמידים אליו את הניילון הנצמד, כך שישמש כתחתית לרינג. חשוב להדק היטב את הניילון לרינג. למי שאין: ניתן להשתמש בתבנית מתפרקת, ללא התחתית. מפזרים את הפחזניות בצורה אחידה בתוך החישוק.

8. אופן הכנת מוס השוקולד: ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה בתוך בן מארי (קערה מעל סיר עם מים חמים). כשהשוקולד והחמאה מומסים, מוסיפים אליהם את החלמונים, וטורפים במהירות.

9. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מניחים בצד. מקציפים גם את השמנת המתוקה (בנפרד) לקצף יציב. 

10. מקפלים ראשית את השוקולד לתוך השמנת המוקצפת, ולאחר מכן את קצף החלבונים. שופכים את תערובת המוס מעל הפחזניות, ומצננים במקפיא לפחות 8 שעות. מעבירים את העוגה למקרר 4 שעות לפני ההגשה וממש לפני ההגשה מזלפים מעליה את יתרת הקצפת, כמו בתמונה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קפה ואגוזים
>> עוגת לימון מקסימה