השלב הכי מסובך במתכון הזה הוא ההמתנה שהבצק יתקרר, לפני שחותכים אותו לעוגיות. מכיוון שמדובר בבצק פריך השלב הזה הוא הכרחי - אחרת הוא נעשה דביק וקשה לעבודה. הצלחתם להתאפק ולתת לו את השעתיים במקרר? מעולה. מכאן זה באמת שטויות.

עוגיות שוקולד שחור ולבן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגיות שוקולד בציפוי שוקולד לבן. כמה שהן יפות, הן טעימות אפילו יותר | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המצרכים (40 עוגיות):
40 גרם אבקת סוכר (שליש כוס)
1 חלמון
75 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
75 גרם חמאה קרה
110 גרם קמח (כוס של 200 מ"ל פחות כף)
2 כפיות קקאו
2 כפיות קפה נמס (לא מגורען)
150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1. מסננים את אבקת הסוכר (לניפוי), ומערבבים עם החלמון.

2. מגררים את השוקולד המריר על פומפייה דקה, חותכים את החמאה הקרה לקוביות, ומוסיפים את שניהם לתערובת החלמון ואבקת הסוכר. טוחנים במעבד מזון. 

3. מוסיפים את הקמח, הקקאו והקפה וממשיכים לעבד בזריזות לבצק אחיד.

4. מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר 4 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים במקרר.

5. מוציאים את הבצק הקר מהניילון הנצמד וחותכים לפרוסות של כ-3 מ"מ. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 10 עד 12 דקות. מצננים את העוגיות על רשת.

6. ממיסים את השוקולד הלבן בסיר בן מארי. חשוב לא לחמם את השוקולד יותר מדי, כי שוקולד לבן נשרף מהר.

7. טובלים את העוגיות עד האמצע בשוקולד המומס, ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה חזרה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמנת ושוקולד מקסימה
>> מחאת המלפפונים: סלטים מעולים בלי אף מלפפון