המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 משמנים את נתחי הדג בשמן זית, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומעסים היטב. 3 בתבנית עם שוליים (או סיר שיכול להיכנס לתנור) שמים אורז, פסטו, זוקיני, שום, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? הכל ביחד, בסיר שמתאים לתנור | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל4 מפזרים את האורז באופן שווה ואז עושים גומות ומניחים בהן את נתחי הדג. 5 מוסיפים בעדינות כוס מים פושרים, מכסים היטב ומכניסים לתנור ל-45 דקות. אם אין לכם מכסה מתאים, אפשר לכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. 6 מוציאים מהתנור ומחכים כ- 15 דקות לפני שפותחים ומגישים. 7 מומלץ להגיש עם לימון טרי או יוגורט עיזים. הצעות ושדרוגים: * לא אוהבים זוקיני? ניתן להחליף בגזר או בטטה מגוררת, ולהוסיף עוד רבע כוס מים. * לגרסה טבעונית החליפו את נתחי הדג בקוביות טופו. * לגרסה חריפה הוסיפו לאורז רבע כפית צ'ילי יבש. * לא חוששים מכלים? מוזמנים לפני הרכבת המנה לצרוב את נתחי הדג במחבת על אש גבוהה, כחצי דקה מכל צד. מומלץ בעיקר אם משתמשים בפילה דג עם עור. |