עוגת סופלה שוקולדאין בה קמח, ומה שכן יש בה זה הרבה שוקולד והמון בועות אוויר קטנטנות ומענגות, כפי שהייתם מצפים מסופלה. במקום קינוחים אישיים - סופלה אחד גדול לכולם
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :
לגנאש שוקולד מריר:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. 2 ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בפולסים במיקרו עד לקבלת מרקם חלק. 3 מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלמונים עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קציפה בהירה יחסית (בערך 5 דקות של הקצפה). מעבירים את הקצף לשוקולד ומקפלים עד לאיחוד. 4 שוטפים היטב את קערת המיקסר ואת וו ההקצפה ומנגבים טוב, שלא תישאר רטיבות. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר וקורט מלח עד לקבלת קצף גבוה, אוורירי, יציב ולבן. פרוסה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako5 מאחדים בין תערובת השוקולד לקציפת החלבונים בעדינות בתנועות קיפול (לא יותר מדי - זה בסדר אם יישארו קצת גושים לבנים). 6 מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית קוטר 24 משומנת בחמאה ואופים 25 דקות (אפשר להוסיף פנימה הפתעות של שוקולד לבן, קינדר או מה שאוהבים, לא חובה). העוגה נראית רוטטת אחרי האפייה אבל אל דאגה, היא מתייצבת בקירור, אז הישמרו לא לאפות אותה יותר מדי. 7 מצננים את העוגה לפחות 3 שעות במקרר. 8 מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה או החמאה בפולסים במיקרו עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים על העוגה המצוננת לפני ההגשה. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. ** ניתן לפזר על העוגה סוכריות או לגרד שוקולד בפומפייה. |