לביבות גבינה מתוקות של הגניםאלה הן לא פנקייקס, ואל תצפו למשהו דומה; לביבות הגבינה המופלאות האלה, שנקראות על שם גני הילדים מהם הגיע המתכון שלהן, הן דקות, מתוקות וגבינתיות – ואת המתכון שלהן אפשר לזכור בעל פה מרוב שהוא קל
צילום: Nataliia Fedori, Istock
|
כשהיינו ילדים בקיבוץ, לפעמים היו מכינים לנו בגן לביבות גבינה. למרות שהן מטוגנות וקוראים להן לביבות, לא היינו אוכלים אותן בחנוכה אלא סתם בשבתות בבוקר, בשביל הפינוק. למרות המראה והקונספט, הטעם שלהן ממש לא דומה לטעם של פנקייקס – הוא מתוק וגבינתי מאוד, ואם תשאלו אותי, עדיף בהרבה על החביתיות הפופולריות העבות והתפלות.
למתכון הזה קוראים "לביבות גבינה של הגנים", כי המתכון ההוא, של בתי הילדים, כל כך פשוט וקל שאפילו לא צריך לרשום אותו בשביל לזכור: זוכרים רק 3X3X3X3. שלוש כפות קמח, שלוש כפות סוכר, שלוש כפות גבינה לבנה, שלוש ביצים. רוצים פחות? תורידו ל-2. יותר? 4 או 5, ואתם מסודרים. המצרכים (15 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה. 2 יוצקים מהבלילה לביבות בגודל בינוני במחבת. 3 זורקים את הנגלה הראשונה לפח (אלא אם כן אתם אומני הלביבות, ולא יצא לכם קווץ'). 4 את היתר מטגנים על לקבלת הגוון הרצוי, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. 5 עורמים בצלחת עם נייר סופג וזוללים. אפשר לשים סירופ מייפל או שוקולד, אבל מה שכיף הוא שלא חייבים כי הלביבות מתוקות בפני עצמן.
|