1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות (ממהרים? חתכו אותם לקוביות קטנות יותר - כך הם יקדימו להתבשל).
2 מביאים לרתיחה את המים עם תפוחי האדמה ומבשלים כחצי שעה, עד שהתפודים רכים. שמים בצד כרבע כוס ממי הבישול, מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר.
3 מוסיפים חצי מכמות החמאה ואת מי הבישול ששמרנו בצד ומועכים את תפוחי האדמה לפירה גס (במקרה הזה פירה חלק ומשיי פחות מתאים). טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך (סביר להניח שלא יהיה צריך, תיבלנו מספיק את מי הבישול).
4 מחממים במחבת את החצי השני של החמאה וכף-שתיים של שמן זית (שמן הזית ימנע מהחמאה להישרף). כשהחמאה נמסה לגמרי מעבירים את תפוחי האדמה המעוכים למחבת בגושים גדולים.
מעבירים את הפירה למחבת | צילום:
דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
5 משטחים מעט את הפירה במחבת ומניחים לו להיטגן כ-10 דקות (אבל כדאי לבדוק כבר אחרי 5), עד שהתחתית נעשית פציחה ושחומה.
6 הופכים את הפירה בחלקים (אין שום דרך להפוך אותו כיחידה אחת, מדובר במנה מרושלת וזה חלק מהיופי שלה) ומטגנים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני מזהיב. מסירים מהאש ומגישים.
הערות:
* אפשר להשתמש באותה שיטה גם כדי לחמם ולהחיות מחדש פירה מאתמול.
* אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל שחור ואבקת שום. לדעתנו אין בהם צורך.
* המנה טעימה ככה, כמו שהיא, אבל בהחלט אפשר להגיש אותה גם עם תלולית של יוגורט יווני (או יוגורט שמן אחר) ופרוסות דקיקות של פלפל חריף.
* אפשרות הגשה נוספת היא כמעין ביצה בקן: יוצרים חור בפירה בעודו במחבת ושוברים פנימה ביצה. מכסים ומחכים שהחלבון יתייצב.
* כאמת לחיים - שום מאכל עדיין לא ניזוק מתוספת של גבינה מגוררת.
** המתכון פורסם לראשונה במאי 2019