עוגת גבינה ב-5 מרכיביםיש לנו הרבה סיבות לאהוב את המתכון הזה: הוא דורש מינימום מרכיבים, הוא דל שומן ועל כן בריא יחסית, ויוצאת ממנו עוגה שמזכירה מאוד את עוגות הגבינה של בתי מלון - רק בגרסה בריאה. יותר מזה?
צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"
|
המצרכים :לתבנית עגולה 22 או מרובעת 20*20:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 מקציפים את החלבונים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצפת תפוחה ויציבה. 3 מערבבים בקערה גדולה חלמונים, גבינה, קורנפלור ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה (בשלב זה אפשר להוסיף קליפת לימון או תמצית וניל). 4 מעבירים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מעבירים גם את שאר הקצף ומקפלים עד לאיחוד מלא. עוגת גבינה ב-5 מרכיבים - לפני הציפוי | צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומשחימה מלמעלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (העוגה שוקעת מעט, זה בסדר). 6 ציפוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על העוגה. מעבירים לקירור של לילה. הערות: * מומלץ להגיש עם פירות. * אפשר להוסיף לבלילה קליפת לימון או תמצית וניל (ראו סעיף 3). * העוגה תישמר במקרר בקופסה אטומה עד חמישה ימים. המתכון באדיבות בלוג האפייה הבריאה בריאלי. |