פפרדלה עם קציצות ריקוטה נימוחות ברוטב עגבניות

מרכיבים:
חבילת פפרדלה (פסטה רחבה)

לקציצות:
400 גרם ריקוטה
100 גרם גבינה 5% שומן במרקם שמנת
ביצה גדולה + חלמון
שליש כוס פירורי לחם
שליש כוס סמולינה
100 גרם פרמזן מגוררת דק (או כל גבינה קשה אחרת לטעמכם: קשקבל, פקורינו וכו')
כף שמן זית
פלפל שחור
מלח

לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום, פרוסות דק
פחית רוטב עגבניות תמר
פחית עגבניות שרי משומרות
3 כפות רכז עגבניות משפופרת (שהוא יותר מרוכז ומתוק)
מלח
פלפל לבן
ענף בזיליקום (כ-10 עלים יפים)

להגשה:
פרמזן
עלי בזיליקום 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות.

2. מחממים מחבת עם שמן זית.

3. יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת ומטגנים במחבת 2 דקות מכל צד.

4. הרוטב: למחבת נוספת מוסיפים שמן זית, שום, עגבניות משומרות, רוטב עגבניות ורכז. מתבלים בפלפל ומלח, מוסיפים ענף בזיליקום לרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה.

5. לאחר טיגון הקציצות מעבירים אותן לרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה.

6. מבשלים את הפפרדלה לפי הוראות יצרן, מסננים ומעבירים לצלחת הגשה, מניחים את הקציצות והרוטב מעל, מגררים פרמזן ומוסיפים עלי בזיליקום טריים. 

פפרדלה עם קציצות ריקוטה נימוחות ברוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
פפרדלה עם קציצות ריקוטה נימוחות ברוטב עגבניות | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט ברוקולי ומוצרלה 

סלט של ברוקולי ומוצרלה ברוטב חם של שמן זית, מקלות שקדים, שום ולימון.

מרכיבים: 
2 ראשי ברוקולי
4 כפות שמן זית
50 גרם שקדים פרוסים
שן שום כתושה עם הקליפה
חצי כוס עלי פטרוזיליה שלמים
חצי פלפל צ'ילי אדום, פרוס
רבע כוס יין לבן
מיץ מחצי לימון
2 כדורי מוצרלה די בפאלו טריים
25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הברוקולי לסיר עם מים רותחים ל-3 דקות חליטה.

2. מחממים מחבת עם שמן זית על אש נמוכה. מוסיפים שבבי שקדים, שום כתוש, פטרוזיליה ומעט צ'ילי. 

3. מוסיפים מעט יין לבן ונותנים לאלכוהול להידלק. סוחטים פנימה מעט לימון ומצמצמים מעט. 

4. מניחים את הברוקולי בצלחת וקורעים עליו את גבינת המוצרלה. 

5. מוסיפים קוביות חמאה קרה לרוטב להסמכה, ושופכים את הרוטב על הברוקולי והמוצרלה. 

סלט ברוקולי ומוצרלה ברוטב חם שמן זית, מקלות שקדים, שום לימון (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סלט ברוקולי ומוצרלה ברוטב חם שמן זית, מקלות שקדים, שום לימון | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

קרם מסקרפונה, עוגיות ודובדבני אמרנה

מרכיבים: 
250 גרם (חבילה) גבינת מסקרפונה 
125 גרם (חצי מכל) שמנת 
2 כפות אבקת סוכר
מקל וניל או כפית מחית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד גדול
שרוול של עוגיות בטעם שוקולד עם קרם במרכז (2 עוגיות למנה)
דובדבני אמרנה (עם הרוטב)

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את המסקרפונה, השמנת, אבקת הסוכר, הווניל וגרידת התפוז לתערובת חלקה.

2. שוברים את העוגיות לתוך כוסות ההגשה.

3. מוסיפים את קרם המסקרפונה כמעט עד סוף הכוס, ומצננים במקרר.

4. לפני ההגשה: מוסיפים לכל כוס דובדבנים ומעט סירופ. 

קרם המסקרפונה, עוגיות ודובדבני אמרנה (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
קרם מסקרפונה עם עוגיות ודובדבני אמרנה | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

>> אתמול הכנו ארוחת שבת על טהרת החלה