גלילות שמרים חמאה וקינמון - רגע לפני הביס (צילום: דליה מאיר)
גלילות שמרים חמאה וקינמון. ביסים קטנים של אושר | צילום: דליה מאיר

גלילות שמרים חמאה וקינמון

המצרכים (ל-12 יחידות)

לבצק השמרים:
2 כפות מים פושרים
1 + 1/2 כפיות שמרים יבשים
1/3 כוס חלב פושר
1 + 3/4 כוסות קמח
1 כפית תמצית וניל/קוקוס/שקדים
2 ביצים גדולות
1 חלמון
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
8 כפות (120 גרם) חמאה רכה

גלילות שמרים חמאה וקינמון - רך וטעים (צילום: דליה מאיר)
מבט מבפנים. רק מחכה לביס | צילום: דליה מאיר

למלית:
30 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר

לציפוי הסוכר:
60 גרם חמאה
1 כפית קינמון
חצי כוס סוכר

 

אופן ההכנה

יש להכין את הבצק יום לפני ההגשה.

1. מערבבים בקערית מים ושמרים עד המסה.

2. מוסיפים לקערית את החלב, 3/4 כוס קמח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה רכה.

3. מכסים ומניחים בצד ל-20 דקות עד שעה. בזמן הזה, הבלילה אמורה להכפיל את נפחה ולהעלות מעט בועות.

4. בקערית אחרת מערבבים את הביצים ,החלמון ואת התמצית שבחרתם, מוסיפים לבלילת השמרים ומערבבים.

5. בקערת המערבל שמים את הקמח הנותר, סוכר ומלח.

6. שופכים את בלילת השמרים והביצים אל החומרים היבשים ומערבלים. הבלילה תהפוך לדלילה ואפילו לא אחידה, אבל זה בסדר.

7. מחליפים לוו לישה ולשים במהירות בינונית-גבוהה בערך 5 דקות עד שהתערובת חלקה ואחידה.

8. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החמאה הרכה בחלקים, חתיכה אחת בכל פעם.

9. אחרי שהחמאה נטמעת והתערובת הופכת לאחידה, מגבירים את המהירות ולשים 10 דקות נוספות. עד שהבצק הופך לכדור מבריק וגמיש.

10. מכסים את הקערה עם הבצק ומשאירים לתפיחה של כשעה וחצי, עד הכפלת הנפח. מכניסים את הבצק למקרר למנוחה ללילה (עד יומיים).

11. למחרת, מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים למלבן בעובי כ-1 ס"מ. מברישים את הבצק בחמאה מומסת אך מקפידים להשאיר שוליים של 2 ס''מ ללא חמאה.

12. מפזרים סוכר מעל החמאה.

13. מגלגלים את הבצק המרודד לרולדה וחותכים אותה ל-12 פרוסות שוות.

14. משמנים תבניות מאפינס (תבנית שקעים, תבניות מנייר, אלומיניום וכו') ומניחים בתוכן את את הפרוסות החתוכות.

גלילות שמרים חמאה וקינמון - לפני התפחה (צילום: דליה מאיר)
רגע לפני ההתפחה | צילום: דליה מאיר

15. נותנים לבצק לתפוח כשעה, רק עד שהבצק תופח קצת מעבר לשוליי התבנית.

גלילות שמרים חמאה וקינמון - אחרי התפחה (צילום: דליה מאיר)
בסיום ההתפחה | צילום: דליה מאיר

16. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אם המאפים מזהיבים לפני תום זמן האפייה, מכסים אותם בנייר כסף כדי למנוע את שריפת השוליים שלהם. כדי לבדוק אם הם מוכנים, הכניסו קיסם למרכז אחד מהם – אם הוא יוצא נקי ללא פירורים רטובים – המאפה מוכן.

אופן הכנת הציפוי:

1. ממיסים 60 גרם חמאה. בצלוחית נפרדת מניחים סוכר וקינמון מעורבבים.

 

גלילות שמרים חמאה וקינמון - מצפים בחמאה (צילום: דליה מאיר)
המאפה המוכן מרוח בחמאה ומוכן לגלגול | צילום: דליה מאיר

2. כאשר הגלילות מתקררות מעט ומספיק קרות למגע, טובלים כל אחת מהן בחמאה ואחר כך בתערובת הסוכר והקינמון ומתענגים...

גלילות שמרים חמאה וקינמון - מגלגלים בסוכר וקינמון (צילום: דליה מאיר)
אמבטיה של סוכר וקינמון | צילום: דליה מאיר

 

>> בשבוע שעבר הכנו גלידת נוטלה מושחתת בעלת 3 מרכיבים
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק