עוגת נוטלה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת נוטלה ברוטב פירות יער. התוצאה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: 24 או 22 עגולה אטומה (כדי שהבלילה לא תיזל בתנור)

הרכיבים:
לבסיס:
400 גרם נוטלה
1 כוס שמנת מתוקה
4 חלבונים

לשכבת המוס:
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב

לרוטב פירות היער:
160 גרם פירות יער קפואים (אני השתמשתי בדומדמניות קפואות מהסופר. הן מגיעות בקופסת פלסטיק שקופה ונמצאות במקרר הקפואים, בדרך כלל ליד הגלידות)
1/2 כוס סוכר
6 כפות מים
1 כף מיץ לימון (או כפית, למי שלא אוהב חמוץ)
1 כפית ליקר (אני שמתי ליקר שוקולד, אבל אפשר כל ליקר שאוהבים)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את הנוטלה עם השמנת, עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מקציפים את החלבונים ומאחדים את שתי התערובות בקיפול.
4. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר (אפשר בתבנית השטוחה של התנור) וממלאים במים בערך עד אמצע הגובה.
5. אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. גם אם המרכז נשאר קצת רועד זה בסדר, העוגה ממשיכה להתייצב אחרי הצינון. אחרי האפייה יש לצנן את הבסיס לגמרי.
6. בינתיים מכינים את רוטב פירות היער: מכניסים את כל חומרי הרוטב לקלחת (סיר קטן), ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומשאירים כמה דקות לצמצום. מניחים בצד לצינון.
7. מקציפים יחד את חומרי המוס עד לקבלת מוס יציב, ומורחים על הבסיס הקר.

הערות:

* לא להיבהל, העוגה נופלת ויוצאת נמוכה יחסית.
* לפני ההגשה שופכים במרכז כל פרוסה כ-1/2 כפית רוטב (לא צריך יותר).

>> לכל המתכונים המושחתים