רידוד (צילום: martin mcelligott, Istock)
בצק פריך. זה לא אתה, זה אני | צילום: martin mcelligott, Istock

האתגר: בצק פריך. 

המכשול: למרות שעשיתם הכל לפי ההוראות, נתקעתם עם בצק מפורר ויבש שלא מסכים להתגבש, ובטח שלא לסור למרותו של מערוך.
בצק פריך הוא על פניו אחד הבצקים הפשוטים ביותר להכנה – אבל רק על פניו. אם החמאה אינה קרה מספיק או ששיחקתם עם הבצק יותר מדי זמן, ואפילו אם זה סתם לא היום שלכם – תקבלו בצק שפשוט אי אפשר לעבוד איתו.

ההצלה: ככלל, הבצק הפריך דורש כמה שפחות מגע ידיים, ולכן תמיד עדיף להכינו במעבד מזון. מתפורר לכם הבצק? הוסיפו לו כמה קוביות חמאה קפואות (בזמן שתמתינו לקוביות שיקפאו, עניין של 5 דקות, החזיקו את הבצק במקרר) והחזירו למעבד המזון לעיבוד קצר. עכשיו צרו מהבצק שני נקניקים והכניסו להקפאה לחצי שעה לפחות. לפני האפייה פרסו את הנקניקים, והצמידו את הפרוסות לתבנית – ככה תימנעו מרידוד, תהליך שבצק פריך לא עומד בו היטב.