שמן (צילום: istockphoto)
אם הגזמתם, חכו לילה | צילום: istockphoto
האתגר: אוכל שיישאר בקיבה ולא יטפס חזרה לגרון.

המכשול: שמנוניות יתר. זה לא סוד ששומן זה טעים. טעים מאוד אפילו. הרי המשיכה של רובנו לשמנת, חמאה ומקורביהן קשורה ישירות לאחוזי השומן שלהן. אבל מאכלים שומניים מדי הם מסוג הדברים שרודפים אותך, אם בצרבות ואם בפלאשבקים מעוררי בחילה, הרבה זמן אחרי שכבר עזבו את הגוף.

ההצלה: לילה במקרר. אם הכנתם מרק או תבשיל שטבעות שומן רבות מדי שטות על פניו, אל תנסו לדוג אותן אחת אחת. עדיף פשוט להכניס את המנה למקרר למשך הלילה, מה שיגרום לשומן להיקרש למעלה. כשתוציאו אותה מהקירור יהיה אפשר להסיר את שכבת השומן העליונה בקלילות (גם אם בגועל מסוים). לקירור המנה שכר כפול: מרבית התבשילים והמרקים זקוקים ללילה הזה במקרר. הוא עוזר לטעמים להיספג ולהתאחד, והמנה תמיד מוצלחת יותר אחריו.