אין תמונה
הרשימה השבועית. סוף סוף אוכל

מרק בצל

המצרכים:
5-6 בצלים
40 גרם חמאה
5 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
כפית מלח
קמצוץ פלפל

להגשה:
גבינה צהובה

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצלים לחצאי ירח, שמים בסיר עם החמאה ומטגנים על להבה בינוני עד שהבצל משחים.

2. כשהבצל שחום מוסיפים את המים ותוך כדי בחישה את מרק העוף, המלח והפלפל.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות. מתקנים את התיבול לפי הטעם, ומגישים עם פרוסת גבינה צהובה מעל.

מרק בצל צרפתי של הבלוג פתיתים (צילום: גל, פתיתים)
יש מרקים שנשארים איתנו כל החיים. מרק בצל | צילום: גל, פתיתים

סלט עגבניות ופלפלים צלויים

המצרכים:
4-5 עגבניות
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק חריף
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
כף מיץ לימון משומר

אופן ההכנה:

1. מניחים על הכיריים רשת, מסדרים את העגבניות והפלפלים וצולים על להבה בינונית. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר מעט.

2. מקלפים את העגבניות והפלפלים, קוצצים לחתיכות גסות ומעבירים לקערה.

3. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקערה.

4. מוסיפים את השום, שמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון ומערבבים.

טיפ: רצוי לשים את הסלט במקרר לשעה לפני ההגשה, ככה הטעמים נספגים ונעשים יותר דומיננטיים.

אנטיפסטי בתנור עם קרוטוני גבינה

המצרכים:
2 סלקים
3 גזרים
חצי כרוב לבן
חצי כרוב אדום
1 בצל יבש
3 שיני שום טרי
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
פלפל ומלח

להגשה:
5-6 פרוסות לחם שחור
גבינה צפתית

אנטיפסטי (צילום: Foodcollection, GettyImages IL)
אנטיפסטי. איפה הייתם לפני שבוע, כשהיה פה ארגז של סלק? | צילום: Foodcollection, GettyImages IL

אופן ההכנה:

1. מקלפים וקוצצים את הסלק והגזרים לקוביות גדולות ומכניסים לסיר עם מים רותחים. מבשלים כ-20 דקות עד שהסלק מתחיל להתרכך.

2. חותכים את הכרובים לרצועות ואת הבצל ושיני השום פורסים לעיגולים. מכניסים לקערה.

3. מוסיפים את הגזר, הסלק והפטרוזיליה הקצוצה לקערה. מוזגים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות.

5. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהירקות מקבלים גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה.

6. מכניסים את הלחם השחור לטוסטר, מוזגים מעט שמן זית ומגרדים גבינה צפתית מעל. סוגרים את הטוסטר ומחכים כ-10 עד 15 דקות עד שהלחם מקבל קריספיות. חותכים לקוביות גדולות ומפזרים מעל האנטיפסטי.

פריטטה תפוח אדמה ופסטרמה

המצרכים:
שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
3-4 פרוסות פסטרמה רומנית, חתוכות לרצועות
6 ביצים
צרור שמיר, קצוץ
מעט מלח ופלפל

אין תמונה
פריטטת תפוחי אדמה. פשטידה במחבת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים מחבת ברזל עם ידית שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית, מוזגים את שמן הזית ומטגנים את הבצל ותפוח האדמה כ-8 דקות עד להזהבה.

3. מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים עוד דקה.

4. מערבבים בקערה את הביצים, השמיר, המלח והפלפל, יוצקים את בלילת הביצים לתפוחי האדמה ומבשלים כ-4 דקות נוספות עד שהשוליים מתייצבים.

5. מעבירים לתנור למשך 20 דקות נוספות עד להזהבה.

* טל יעקב היא הקונדיטור והשפית של בית הקפה ופתרונות האירוח טל ושני

טל יעקב, שפית טל ושני (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
טל יעקב. תודה, היה טעים | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח
>> ועוד לפני פסח - פרנץ' טוסט דל קלוריות!