תמיד אהבתי לאכול את הכרובית המטוגנת שלי עם כמות יפה של מטבוחה מעל - עד שיום אחד הבנתי: למה לא לשלב את השתיים כבר בשלב המתכון? ככה נולדה המנה הזאת, שמאז מככבת בתפריט המשפחתי.

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כרובית מטוגנת עם מטבוחה. שתי אהבות בצלחת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית מטוגנת במטבוחה

לכרובית:

כרובית חתוכה לפרחים בינוניים
סיר עם מים רותחים
1 כף כורכום
1 כפית קארי
2 כפות מלח
2 ביצים טרופות
שמן עמוק

למטבוחה:
5 שיני שום פרוסות
5 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים חריפים חתוכים לטבעות
מלח
שאטה גרוס חריף לפי הצורך
מעט שמן לטיגון השום
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.

2. מוציאים, מצננים, טובלים בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.

3. מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.

4. בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.

5. מתבלים במלח ובשאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.

6. מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.

>> בשבוע שעבר הכנו פרגיות ממולאות
>> ובצד השני של העיר: גילי מכינה קובה צמחוני