תעשיית הסדנאות שמבטיחות לך להפוך לשף, קונדיטור או סתם אדם שיודע להכין אוכל טוב - הולכת ומתפתחת בקצב מעורר השתאות. יש סדנאות של שיעור אחד, שמוציאות אותך בעיקר שבע וסקרן, יש כאלה שמשחררות אותך לשוק על תקן של חובבן מקצועי, ויש את אלה הרציניות והארוכות, שבאמת מכשירות אותך למקצוע חדש.

ביקרנו בשלושה מוקדי סדנאות, ובדקנו מה הן מציעות לנו ובאיזה סכום.

"הבית של ניבה", מושב בצרה

הסדנה בבית של ניבה מתחילה בארוחת בוקר – כי לא מתחילים שיעור רעבים. לאחר מכן מלמדת ניבה את תלמידיה להכין אוכל טוב ומהיר, ומכינה אותם למצבים בחיים שבהם נדרשת ארוחה, ויפה שעה אחת קודם. המחיר? 250-400 שקל למשתתף.

הבית של ניבה, הנחלים 10, בצרה, 054-4223318.

בית הספר "עושים בישול", הרצליה

שאלנו את אורן גירון, השף ובעלים של "עושים בישול", מה מותר הסדנה מספרי הבישול, וקיבלנו תשובה שהניחה את דעתנו: "בסדנה לומדים הרבה מעבר למתכון עצמו. לומדים את התיאוריה, את הכימיה, את הסימביוזה בין החומרים". אם אתם באמת רוצים להתמקצע, תוכלו להירשם לקורס בן 25 שיעורים (250 שעות בכך הכל), בעלות של 11,500 שקלים. קורס מצומצם, של 10 שיעורים בלבד, יעלה לכם 3,950 שקל.

עושים בישול, בית מרכזים 2001, שדרות אבא אבן 1, הרצליה פיתוח, 09-9518868.

סדנת בישול בריא ואורגני, מושב משמרת (או איפה שתרצו)

דפנה ריכטר, מאמינה גדולה בנטורופתיה, מנסה לנפץ את הטענה המרושעת שאוכל בריא הוא לא טעים, ומזמינה אתכם להשתכנע. 250 שקל למשתתף.

דפנה ריכטר, הריפוי מתחיל מבפנים.

>> ובעצם, למה לשלם כשאפשר לקבל את הכל באינטרנט?