והמתכון:

עוגת זיו (הבן של נירה)

1.1/3 כוסות קמח                                   
1/3 כוס סוכר                                        
100 גר' מרגרינה או חמאה                    
1 חלמון                                                 
קורט מלח                                             

ללוש בצק מכל החומרים, לשטח 2/3 מהבצק על תחתית התבנית, ל1/3 הבצק שנותר להוסיף כף קמח וללוש. להדק את הבצק לדפנות התבנית כך שייוצרו שוליים בגובה 3 ס"מ, לאפות בחום גבוה (כ-200 מעלות) כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב, לקרר ולהעביר את תבנית הבצק לצלחת הגשה. 

***

200 גר' שוקולד בישול
100 גר' מרגרינה או חמאה

להמיס על אש נמוכה, תוך בחישה עד קבלת קרם חלק.

***

1 כפית גדושה ג'לטין
1/4 כוס מים

לערבב, להוסיף אל השוקולד תוך כדי ערבוב. לצנן מעט.

***

4 חלמונים                                            
2 כפות ברנדי
2 כפיות נס קפה

לבחוש היטב, להוסיף לשוקולד ולערבב היטב.

***

1 כוס אגוזים קצוצים                               

להוסיף ולערבב.

***

4 חלבונים                                             
2 כפות סוכר 

להקציף לקצף גמיש, להוסיף לקרם בתנועות עטיפה, לצקת את הקרם אל התחתית האפויה, ולהשהות כשעה במקרר.        

***  

1 שקית שמנת מתוקה                             
2 כפות סוכר                                       
1 כפית נס קפה

להקציף לקצפת גמישה, ולמרוח על שכבת השוקולד. להשהות לפחות חמש שעות במקרר.