אין תמונה
עומר מילר. המלך של עוגות השוקולד
אנחנו היינו מתחתנים איתו בזכות:
המתכון המאלף לעוגת שוקולד, שקיבלנו מהמסעדה. באמת, מושלמת.

מה אתה אוכל כשאתה לא בעבודה?

"בבית אני בדרך כלל אני אוכל פסטות וסנדוויצ'ים. דברים פשוטים. בבית אין לי כוח להתעסק עם כלום, ואני לא מבשל הרבה. לצערי אין לי סדר יום הגיוני ובריא בנוגע לאוכל".

אז דיאטה זה לא דבר שבא בחשבון?

"תראי, אני חושב כל פעם לפני שאני מכניס משהו לפה. אני נחשף לכמויות עצומות של אוכל ומשתדל לא לאכול הרבה, לא להעמיס. אני חושב שבאופן כלשהו, כולנו סובלים מהפרעות אכילה. כל מי שחי בעולם המערבי – או שאנחנו אוכלים יותר מדי או פחות מדי, יש מי שאוכל ב- 12 בלילה ויש כאלו שלא אוכלים עד שתיים בצהריים. אוכל מעסיק אותנו כל הזמן".

מה איתך? מה אוכל עושה לך?

"מה שאני יכול להגיד בוודאות הוא שכשאני אוכל סטייק טעים זה עושה אותי שמח, וכשאני אוכל דג טעים גם זה עושה אותי שמח. במילים אחרות, אוכל טוב גורם לי שמחה".

ויש לך גילטי פלז'ר?

"מבחינתי אין שום דבר אסור. אני לא מונע מעצמי כלום, רק משתדל לא להגזים".

אין תמונה
מסעדת חדר אוכל. "פחדתי שלא יגיעו אנשים"

ספר לנו מה אכלת היום, ואם זה מספיק פשוט – גם תן את המתכון.

"דג. לוקחים פרוסות של מוסר ים נא, בלי עור ובלי עצמות – זה מה שהגיע למסעדה הבוקר, אפשר באותה מידה לבחור בדג אחר – מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון וקצת שמן זית. קצת פלפל חריף מלמעלה – וזהו. אני מסודר. לא צריך יותר מזה כלום".

מה הרגע הכי מרגש בקריירה שלך?

"היום של פתיחת 'חדר אוכל'. לפני הפתיחה לא ישנתי בכל הלילה. פחדתי שלא יגיעו אנשים. אחרי 9 חודשים של עבודה החלטנו לפתוח בהדרגה, בלי טקסים גדולים. ביום הראשון באמת היה רגוע, אבל השמועות עשו את שלהן וכבר מהיום השני המסעדה הייתה מלאה. זאת הייתה התרגשות עצומה".

ומה עם מסעדות של אחרים? אתה אוכל הרבה במסעדות?

"אני משתדל לאכול אצל אחרים, בעיקר אצל חברים. זה לא משהו שיטתי, כי בעבודה שלנו קצת קשה לצאת הרבה, אבל אני די מפרגן".

למי היית רוצה לבשל?

"האמת שלאחרונה התעורר אצלי החשק לבשל ליהלי סובול. הוא כתב שיר שאני מאוד אוהב, 'השמלה ממדריד'. השיר הזה חדר אליי ובא לי לשבת ולדבר איתו – אפלטונית".

ואת מי לא היית מאכיל?

"אין דבר כזה, אני כמו רופא. רופא מטפל באנשים שהוא לא אוהב, וגם אני אאכיל מישהו שאני לא אוהב. לצערי אין לי את הפריווילגיה הזאת. זה חזק ממני".

כמה מילים על האיש: בן 30, נולד במושב בדרום. למד תקשורת וכלכלה, אחר כך משפטים, ואחר כך עזב והתחיל לעבוד כטבח. אחרי שראה כי טוב, פצח בלימודי בישול בבית הספר בישולים. משם נכנס מייד לעבודה במסעדת דניאלה, וב-2003 התקבל לעבודה כטבח בפודארט. אחרי שנה הפך למנהל המטבח, ושנה אחר כך כבר התמנה לשף המקום. בשנת 2008 פתח את מסעדת "חדר אוכל" בתל אביב.

>> הנה עוד מתכונים שווים שלו
>> רוצים לצאת טרנדיים? אלה המסעדות שאתם חייבים לדגום